Abandonat la nastere si gonit de mama adoptiva, un tanar din Braila a invins destinul. Boala nemiloasa cu care lupta

30-01-2016 18:28


O viata plina de greutati, cu numeroase incercari si deziluzii te poate transforma intr-un invingator. O demonstreaza un tanar de 28 de ani din Braila, abandonat de parintii care i-au dat viata, apoi si de cei adoptivi.

Baiatul a absolvit cu brio o facultate si vrea sa isi intemeieze o familie. Se lupta, insa, cu o boala nemiloasa si isi cauta un loc de munca, pentru a se putea ingriji si intretine.

"Pe timpul facultatii am participat la sesiunea de comunicari stiintifice. Am facut cercetare”, povesteste Leonard Catica, care este foarte mandru de lucrarea lui de licenta in ingineria mediului. La facultate nu a avut nici o restanta si a incheiat examenul final cu nota zece.

Povestea lui de viata ascunde, insa, o drama dureroasa... Abandonat la nastere, a fost adoptat, la varsta de trei ani, de o familie din Braila. Dupa ce a implinit paisprezece ani i-a aparut in fata cea mai grea incercare: “M-am imbolnavit, am fost operat de tumoare pe creier si am avut si o hidrocefalee - o presiune de lichid pe creier."

Boala a recidivat iar Leonard a fost nevoit sa urmeze un tratament greu si costisitor timp de mai multi ani in urma caruia a slabit foarte mult. A fost incadrat in gradul intai de handicap si a ramas cu mai multe tumori pe creier.

Daca doriti sa il ajutati, Leonard nu are cont, dar poate fi contact la numarul de telefon 0755.829.926

Mama sa adoptiva i-a fost alaturi atata timp cat a primit indemnizatie de insotitor. Dupa ce nu a mai beneficiat de acest ajutor au aparut neintelegerile: "In 2010, la varsta de 23 de ani, am fost dat afara de mama mea adoptiva. Cand am venit in casa mi-a inchis usa si nu m-a mai lasat sa intru."

Insa tanarul a trecut si peste aceasta lovitura. Cu o credinta puternica in Dumnezeu, isi aprinde candela in fiecare dimineata. Atunci isi ia viata de la capat, zi de zi. Ajutat catre o fundatie, a obtinut un apartament ANL, de la primarie. A facut voluntariat la Directia pentru Protectia Copilului si, acolo, a cunoscut-o si pe actuala logodnica, Ana Maria.

“Ne intelegem foarte bine, de nota douazeci, dar numai el sa fie sanatos, sa nu mai aiba probleme”, spune tanara,

La fundatie, Leonard, si-a facut si multi prieteni. Isi doreste un loc de munca si vrea sa mearga m ai departe. ca boala sa nu ii va permite sa gaseasca o slujba care sa implice munca fizica, Leonard e dispus sa faca orice. Fara sa-si dea seama, a devenit un exemplu: un destin de invingator.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO