A murit după ce s-a reinfectat a doua oară cu COVID. Ce scrie pe certificatul de deces

21-01-2021 09:46


A murit după ce s-a reinfectat a doua oară cu COVID. Ce scrie pe certificatul de deces

Un bărbat a murit la doua infectare cu COVID, în Germania. Avea 73 de ani, și s-a molipsit prima dată în aprilie, apoi în decembrie.

 

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta fiind primul caz din ţară în care o persoană a decedat în urma reinfectării cu coronavirus, relatează dpa.

Bărbatul de 73 de ani locuia în landul sud-vestic Baden-Wuerrtemberg, relatează dpa și Agerpres.

El s-a reinfectat cu COVID-19 în decembrie şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie.

Potrivit legiștilor, bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe cauzată de septicemie.

Stefan Brockmann, un oficial german în domeniul sănătăţii, a declarat că este primul astfel de caz din regiune și nu sunt suspiciuni legate de o mutație a coronavirusului.

„Nu există niciun indiciu că ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus", a subliniat el.

Bărbatul avea unele probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate puternică când a fost infectat prima dată, a precizat Brockmann.

Şansele ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, a explicat el, deşi au existat câteva cazuri izolate când pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării, a relatat presa locală, după ce o olandeză a decedat în circumstanțe similare în octombrie. De asemenea, în Israel, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit în urma reinfectării cu COVID-19.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO