Percheziții la lăutarii care au primit ilegal indemnizații de sprijin în pandemie. Ce i-a dat de gol

21-01-2021 08:52


Nuntă cu lăutari, în Argeș, în plină epidemie de coronavirus. Jandarmii au spart petrecerea

Percheziții la 11 lăutari au loc joi dimineață, polițiștii căutând probe legate de sumele obținute ilegal de la bugetul de stat drept indemnizații de sprijin în pandemie. Fiecare suspect ar fi primit 4.500 de lei lunar.

 

Persoanele sunt suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar. Surse din anchetă afirmă că cei vizaţi sunt lăutari, relatează news.ro.


„Astăzi, 21.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, un mandat de perchezitie domiciliară in judeţul Călăraşi şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind fapte de înşelăciune”, a transmis Poliţia Capitalei, într-un comunicat.


În perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat şi primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună.

Poliţiştii s-ar fi autosesizat în acest caz după ce în spaţiul public au apărut imagini în care cei vizaţi cântau la petreceri şi luau bani, deşi declaraseră că nu au niciun venit.
Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Percheziții similare, la ale persoane, au fost efectuate și acum o săptămână.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO