A consumat mâncare reîncălzită și a murit după câteva ore. Modul oribil în care a sfârșit studentul care a mâncat paste vechi

mort cadavru
Shutterstock

Un student în vârstă de 20 de ani care a ales să economisească bani consumândmâncare veche a sfârșit în mod tragic.  

Studentul din Belgia a mâncat paste reîncălzite vechi, care au fost lăsate în afara frigiderului, la temperatura camerei.

Tânărul a considerat că este o idee bună să reîncălzească o porție de spaghete bolognese și să le mănânce. Acesta a fost însă găsit mort la câteva ore după ce a servit masa.

După ce a servit masa, tânărul a ieșit cu prietenii să facă mișcare. S-a întors o jumătate de oră mai târziu și a început să aibă dureri de cap și de stomac. În plus, acesta acuza vărsături și diaree. În loc să meargă la medic sau să sune la urgențe, tânărul s-a dus în pat și s-a culcat.

El a fost găsit mort a doua zi de către părinții săi, care s-au dus la el să vadă ce face, pentru că tânărul nu mai ajunsese la ore.

Citește și
durere de stomac
O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Ulterior s-a stabilit că a murit în jurul orei 04:00 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a mâncat. O autopsie a arătat că studentul a murit din cauza necrozei hepatice și a pancreatitei acute. Cazul șocant a fost prezentat în Journal of Clinical Microbiology. Un medic de pe YouTube, cunoscut sub numele de Dr. Bernard, a postat ulterior un videoclip în care a discutat despre acest caz.

Dr. Bernard, care s-a identificat ca fiind un furnizor medical licențiat din SUA, a spus: „Mulți oameni mănâncă paste sau orice altă formă de tăiței care au mai rămas pentru o zi sau două și sunt bine. Aveți grijă la alimentele lăsate afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea miroase ciudat este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău".

În cazul studentului, în urma autopsiei s-a stabilită că în organismul său exista Bacillus cereus, un agent patogen bine cunoscut de origine alimentară care produce toxine.

Probele de resturi de mâncare trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Focare de Toxiinfecție Alimentară (NRLFO) pentru analiză au relevat, de asemenea, o prezență semnificativă de B. cereus. Deși B. cereus este asociat în principal cu toxiinfecțiile alimentare, se raportează din ce în ce mai des că este o cauză a infecțiilor grave și potențial fatale ale tractului non-gastrointestinal, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, conform Mirror.

Dr. Bernard atrage atenția că alimentele trebuie depozitate corespunzător pentru a evita orice incident.

Se recomandă refrigerarea alimentelor perisabile în termen de două ore de la preparare. Carnea de pasăre, peștele și carnea tocată trebuie consumate sau congelate la două zile după ce au fost gătite, iar carnea de vită, vițel, miel sau porc, în termen de trei până la cinci zile.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Mâncare expirată și insecte la Complexul Studențesc din Timișoara. Trei fast-food-uri au fost închise temporar
Mâncare expirată și insecte la Complexul Studențesc din Timișoara. Trei fast-food-uri au fost închise temporar

Gândaci, alimente alterate sau cu termenul de valabilitate expirat, fructe stricate, alimente depozitate în condiţii mizerabile au fost găsite de Protecţia Consumatorului, după un control la operatorii economici din Complexul Studenţesc din Timișoara.

O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni
O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni

Alimentele pe care le consumăm au un impact semnificativ asupra sănătății noastre, iar unele pot avea consecințe grave. În Thailanda, există o preocupare majoră legată de un preparat culinar care a fost asociat cu riscul de cancer la ficat.

 

 

O femeie a fost ucisă cu sânge rece, iar trupul ei a fost dat de mâncare la porci. Era mama a trei copii și locuia la o fermă
O femeie a fost ucisă cu sânge rece, iar trupul ei a fost dat de mâncare la porci. Era mama a trei copii și locuia la o fermă

O femeie din Italia care a dispărut acum șapte ani a fost ucisă de un mafiot din gruparea 'Ndrangheta. Trupul ei a fost dat de mâncare la porci.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.