A consumat mâncare reîncălzită și a murit după câteva ore. Modul oribil în care a sfârșit studentul care a mâncat paste vechi

mort cadavru
Shutterstock

Un student în vârstă de 20 de ani care a ales să economisească bani consumândmâncare veche a sfârșit în mod tragic.  

Studentul din Belgia a mâncat paste reîncălzite vechi, care au fost lăsate în afara frigiderului, la temperatura camerei.

Tânărul a considerat că este o idee bună să reîncălzească o porție de spaghete bolognese și să le mănânce. Acesta a fost însă găsit mort la câteva ore după ce a servit masa.

După ce a servit masa, tânărul a ieșit cu prietenii să facă mișcare. S-a întors o jumătate de oră mai târziu și a început să aibă dureri de cap și de stomac. În plus, acesta acuza vărsături și diaree. În loc să meargă la medic sau să sune la urgențe, tânărul s-a dus în pat și s-a culcat.

El a fost găsit mort a doua zi de către părinții săi, care s-au dus la el să vadă ce face, pentru că tânărul nu mai ajunsese la ore.

Citește și
durere de stomac
O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni

Ulterior s-a stabilit că a murit în jurul orei 04:00 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a mâncat. O autopsie a arătat că studentul a murit din cauza necrozei hepatice și a pancreatitei acute. Cazul șocant a fost prezentat în Journal of Clinical Microbiology. Un medic de pe YouTube, cunoscut sub numele de Dr. Bernard, a postat ulterior un videoclip în care a discutat despre acest caz.

Dr. Bernard, care s-a identificat ca fiind un furnizor medical licențiat din SUA, a spus: „Mulți oameni mănâncă paste sau orice altă formă de tăiței care au mai rămas pentru o zi sau două și sunt bine. Aveți grijă la alimentele lăsate afară mai mult de câteva ore. Dacă mâncarea miroase ciudat este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău".

În cazul studentului, în urma autopsiei s-a stabilită că în organismul său exista Bacillus cereus, un agent patogen bine cunoscut de origine alimentară care produce toxine.

Probele de resturi de mâncare trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Focare de Toxiinfecție Alimentară (NRLFO) pentru analiză au relevat, de asemenea, o prezență semnificativă de B. cereus. Deși B. cereus este asociat în principal cu toxiinfecțiile alimentare, se raportează din ce în ce mai des că este o cauză a infecțiilor grave și potențial fatale ale tractului non-gastrointestinal, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, conform Mirror.

Dr. Bernard atrage atenția că alimentele trebuie depozitate corespunzător pentru a evita orice incident.

Se recomandă refrigerarea alimentelor perisabile în termen de două ore de la preparare. Carnea de pasăre, peștele și carnea tocată trebuie consumate sau congelate la două zile după ce au fost gătite, iar carnea de vită, vițel, miel sau porc, în termen de trei până la cinci zile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Mâncare expirată și insecte la Complexul Studențesc din Timișoara. Trei fast-food-uri au fost închise temporar
Mâncare expirată și insecte la Complexul Studențesc din Timișoara. Trei fast-food-uri au fost închise temporar

Gândaci, alimente alterate sau cu termenul de valabilitate expirat, fructe stricate, alimente depozitate în condiţii mizerabile au fost găsite de Protecţia Consumatorului, după un control la operatorii economici din Complexul Studenţesc din Timișoara.

O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni
O singură îmbucătură din acest fel de mâncare îți poate provoca cancer. „Ucigașul tăcut” ucide anual 20.000 de oameni

Alimentele pe care le consumăm au un impact semnificativ asupra sănătății noastre, iar unele pot avea consecințe grave. În Thailanda, există o preocupare majoră legată de un preparat culinar care a fost asociat cu riscul de cancer la ficat.

 

 

O femeie a fost ucisă cu sânge rece, iar trupul ei a fost dat de mâncare la porci. Era mama a trei copii și locuia la o fermă
O femeie a fost ucisă cu sânge rece, iar trupul ei a fost dat de mâncare la porci. Era mama a trei copii și locuia la o fermă

O femeie din Italia care a dispărut acum șapte ani a fost ucisă de un mafiot din gruparea 'Ndrangheta. Trupul ei a fost dat de mâncare la porci.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev
Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev

Forțele Armate ale Ucrainei își modernizează rapid artileria și rachetele, combinând arme occidentale și sisteme produse local, potrivit colonelului Andriy Zhuravlev, adjunctul șefului de stat major al Armatei.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.