Lipsit de orice urma de omenie, un sofer care a fugit de langa pensionarul pe care l-a lovit cu TIR-ul este cercetat acum pentru ucidere din culpa.

Socant este ca a scos victima de sub roti, dar a abandonat-o in drum. O ora mai tarziu, ranitul a murit. Politistii l-au gasit pe vinovat, dupa ce au vizionat imaginile inregistrate de camerele de supraveghere din zona.

Soferul TIR-ului a vrut sa opreasca intr-o benzinarie. Intr-o curba, l-a lovit pe trecator, insa nu si-a dat seama. Un martor i-a atras imediat atentia.

Abia atunci a coborat din cabina. L-a scos chiar el de sub TIR si l-a asezat pe bordura. Omul era constient. Socant este ca acelasi sofer si-a continuat drumul fara sa cheme ambulanta si politia.

Romica Lacatusu, administratorul benzinariei: "L-a scos pe individ de acolo si l-a lasat pur si simplu, si dupa aia si-a continuat drumul, poate avea o sansa daca chema politia sau ambulanta la timp."

Batranul, constient, a fost ulterior ajutat de un taximetrist care, la rugamintile acestuia l-a dus acasa, si nu la spital. Rudele, speriate de consecinte, au chemat insa ambulanta. O ora mai tarziu barbatul de 75 de ani a murit la spital.

Adrian Colibaba, directorul medical al Ambulantei Bacau: "Echipajul a constatat prezenta unor leziuni traumatice care puteau fi produse de data recenta. Pacientul traumatizat, avea leziuni mai ales in zona capului."

Pe baza imaginilor surprinse de camera de supraveghere instalata in benzinarie, politistii au reusit sa-l identifice rapid pe vinovat.

Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvant al IPJ Bacau: "Vorbim despre un barbat de 46 de ani din Arges, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ."

Soferul TIR-ului este cercetat penal pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.