"A fost un concert aproape de perfectiune". 4000 de romani au ovationat minute in sir Filarmonica din Berlin

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03

Filarmonica din Berlin cea mai importanta din intreaga lume, a facut 4000 de romani sa vibreze. ''A fost un concert magistral, aproape de perfectiune", au spus cei mai multi dintre spectatori, prezenti joi seara la ''Sala Palatului''.

Cu o forta rar auzita, cei peste 100 de muzicieni ai orchestrei dirijata de Sir Simon Rattle au reusit sa sparga limitele mult contestatei sali si sa arate cu adevarat ce inseamna magia. Ca urmare a reactiei publicului, Filarmonica din Berlin a decis sa revina la Bucuresti si la editia din 2019.

Cu o tehnica impecabila si sub bagheta unui mare dirijor, Sir Simon Rattle, muzicienii Filarmonicii din Berlin au reusit sa transforme partiturile dificile ale lui Britten si Sostakovici intr-o muzica a perfectiunii.

A fost concertul asteptat de unii o viata intreaga si le-a dat oamenilor stari pe care nu le-au avut niciodata.

Spectator: "Sunt pur si simplu fara cuvinte. Nu am vazut niciodata Sala Palatului vuind ca acum"

Spectator: “Imi dau seama ca am asistat la un moment istoric. A fost un vis implinit. A fost o perfectiune tehnica, muzicala, cum nu am mai auzit niciodata live"

Spectator: "Sa reusesti sa aduci atatia muzicieni sa cante impreuna cu atata energie, dar o energie deja canalizata si rafinata, a fost fantastic. mi se pare ca ne-au facut un mare dar astazi"

Printre cei 4000 de spectatori s-au aflat si multi dintre turistii sositi la noi special pentru Festivalul George Enescu.

Spectator: "Ne-a placut tara, totul. festivalul este fantastic"

Dupa doua ore de muzica de cea mai inalta clasa, oamenii au aplaudat in picioare minute in sir.

Unii ar fi vrut ca magia sa nu se sfarseasca.

Spectator: “Pentu 300.000 de euro pe care i-au incasat ca sa cante o zi, n-au vrut sa dea macar un bis. publicul le dadea standing ovation si ei....sau poate la Berliner nu e moda asta"

Pe scena s-a aflat aseara si un roman, violonist al Filarmonicii din Berlin.

Laurentiu Dinca: "Mi-am indeplinit visul cantand in aceasta orchestra in care ar vrea orice muzician sa cante. Pe 5-10 metri sunt cei mai buni muzicieni din lume"

Dupa reactia publicului roman, Filarmonica din Berlin a anuntat vineri ca va reveni la Bucuresti la Editia din 2019 a Festivalului Enescu.

De Festivalul Enescu se desparte, insa, directorul muzical Ioan Holender, care a anuntat  joi seara, din pacate ca isi ia ramas bun, de la public, dupa ce autoritatile romane au demonstrat ca NU sunt capabile sa construiasca o sala pe masura acestui eveniment.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO