A fost declarat vindecat de Covid-19 și trimis acasă. După câteva zile, a ajuns la Terapie intensivă, unde a murit

Dată publicare: 05-07-2020 16:22
Dată actualizare: 05-07-2020 16:22


Coronavirus România, 4 iulie. Situația pe județe

Un bărbat de 79 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, a fost răpus de Covid-19 a doua oară, după ce prima dată când s-a infectat, la mijlocul lunii iunie, a fost declarat vindecat.

Prima dată, bărbatul a fost depistat pozitiv în luna iunie, în timp ce se afla în căminul pentru persoane vârstnice din comuna Maieru. Internat în data de 14 iunie, la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, el a fost externat în data de 23 iunie, după două teste negative.

La cinci zile după externare, bătrânul a fost adus din nou la spital şi internat la Terapie Intensivă, iar în data de 2 iulie a fost reconfirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Pe fondul evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, bărbatul a fost intubat, iar sâmbătă, 4 iulie, a decedat.

Acesta mai suferea de insuficienţă renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficienţă cardiacă şi demenţă.

Este cel de-al patrulea beneficiar al căminului de vârstnici din comuna Maieru care moare în contextul pandemiei de COVID-19 şi al 50-lea deces înregistrat în judeţ.

Conform raportării de duminică, numărul persoanelor din judeţ infectate cu noul coronavirus a crescut, în ultimele 24 de ore, la 573, cu 12 mai multe decât în ziua precedentă.

Printre acestea se numără şi un asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În prezent, în Bistriţa-Năsăud sunt active 115 cazuri de COVID-19, în timp ce 408 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

A crescut şi numărul pacienţilor externaţi după 10 zile de la confirmare - la 48, cu zece în plus faţă de raportarea anterioară.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO