A facut un gratar si a lasat focul nesupravegheat. Urmarea a fost un adevarat dezastru

Ultima actualizare: 29-05-2012 03:10
Incendiu

Cei care ies in aceste zile la gratar la marginea padurilor, in locuri neamenajate, sunt panditi de amenzi, dar si mai grav: pot lasa dezastru in urma.

S-a intamplat la Suceava, unde un barbat a facut focul intr-o zona salbatica si a distrus 30 de hectare de vegetatie in munti, linga Vatra Dornei. 400 de oameni abia au reusit sa stinga flacarile ce amenintau padurea.

Iar la Craiova, un depozit de cherestea s-a facut scrum, se pare ca din cauza unui scurtcircuit.

Flacarile au izbucnit cu furie, putin dupa miezul noptii. Oamenii din zona sustin ca pompierii au venit cu o intirziere de 40 de minute, dar acestia, la randul lor, dau vina pe echipa de la Electrica, dupa care au asteptat sa deconecteze cablurile de inalta tensiune.

Focul a cuprins si o cladire invecinata si a apucat sa distruga acoperisul si o parte din mansarda.

In depozit, peste 120 de metri cubi de lemne si 120 de usi s-au transformat in scrum. Proprietarul si-a vazut toata afacerea ruinata, pentru ca incendiul a mistuit si utilajele de peste 400.000 de lei.

Proprietarul depozitului va trebui sa plateasca si reparatiile la acoperisul vecinului.

La Suceava, 400 de oameni s-au chinuit sa stinga focul lasat in urma de un cautator de bureti, care si-a prajit niste slanina la foc si a lasat totul vraiste. Flacarile au ars mocnit pe 30 de hectare.

Tot barbatul care a plecat dupa ciuperci este si cel care a sunat la 112, apoi, cand s-a intalnit pe drum cu primul echipaj de pompieri, s-a facut ca nu stie nimic. Dar a fost identificat si este cercetat de politisti.

Toata fosta exploatare forestiera, acoperita acum de arbusti si zmeuris, s-a aprins. Depasiti de situatie, militarii au fost nevoiti sa ceara ajutoare din Suceava, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Gura Humorului.

Au venit apoi si jandarmi si militari ai unei unitati de vanatori de munte. Unde ardea focul mai tare se ajungea foarte greu: doar cu tractorul sau la pas. Oamenii au intrat cu drujbele in hatisuri, ca sa stavileasca flacarile de pe versantii pirjoliti.

In cele din urma, dupa zece ore de chin, incendiul a fost stins, iar barbatul de 40 de ani care a provocat totul ar putea fi amendat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO