A doua ancheta la "maternitatea groazei" din Galati dupa ce o fetita de doua saptamani s-a ales cu o mana paralizata

07-11-2014 12:52


Un nou caz cutremurator e semnalat la "Spitalul Clinic de Urgenta", din Galati.

O fetita nascuta acolo ar putea ramane cu o mana paralizata, din cauza unei erori medicale. Incidentul a fost descoperit de o comisie a ministerului sanatatii, dupa ce, in urma cu o saptamana, un bebelus a murit, la cateva ore de la externare.

Spitalul Judetean de urgenta din Galati este verificat de o comisie venita de la ministerul Sanatatii. Initial, oficialii au fost sesizati dupa ce un bebelus a murit la 4 ore de la externare. Medicii i-au pus o fasa elastica, pentru ca la nastere i-a fost fractura clavicula. Parintii au crezut atunci ca a murit sufocat, pentru ca medicii legisti sa stabileasca de fapt ca bebelusul contactase un virus pulmonar in spital. In urma anchetei a iesit la iveala un alt caz foarte grav. Cel al unei fetite care in urma nasterii pe cale naturala s-a ales cu mana paralizata si va avea nevoie de recuperare indelungata pentru a-si reveni.

Cand a venit pe lume, fetita avea 4 kg. Din acest motiv parintii cred ca medicii ar fi trebuit sa recomande in cazul mamei o operatie de cezariana. Femeia insa a nascut pe cale naturala. "A avut o nastere pe cale naturala dificila. Avand ca urmare un traumatism obstetric cu un cefal-hematom biparietal, o paralizie de membru superior stang, o hipoxie perinatala", a explicat prof. dr. Dorel Firescu, dir. medical Spitalul Clinic de Urgenta Galati.

Cea mica a fost transferata la Spitalul de Pediatrie din Galati, de unde medicii au decis s-o trimita la Bucuresti, impreuna cu mama ei care mai are acasa o copila de 3 ani si jumatate.Comisia din Ministerului Sanatatii a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati pentru a face verificari in cazul bebelusului care s-a stins la 4 ore de la externare. Medicii legisti au stabilit atunci ca nou-nascutul a contactat un virus intraspitalicesc si a murit de pneumopatie. Cele doua anchete sunt abia la inceput.

Tags: galati, malpraxis,

VIDEO PROTVPLUS.RO