Aeronava "Marea Unire" a ajuns in Romania. Cand vom putea zbura cu Tarom in SUA si China

×
Codul embed a fost copiat

Cea de-a doua aeronava Boeing 737-800 NG, preluata in leasing pe 10 ani de catre compania de stat Tarom si botezata "Marea Unire" de catre autoritati, a aterizat miercuri in Romania.

Aeronava a fost intampinata de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si de reprezentanti ai companiilor de stat din subordinea Ministerului Transporturilor.

Aeronava a aterizat in jurul orei 11.00 pe Aeroportul Baneasa, unde are loc o ceremonie de intampinare.

La inceputul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anuntat ca Tarom a semnat contractul de achizitie prin leasing a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri. Primul aparat, botezat "Sarmizegetusa", a intrat in flota Tarom saptamana trecuta.

Cele doua noi avioane Boeing sunt preluate in leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, dupa ce linia aeriana Pegasus Airlines, care le-a cumparat, ar fi renuntat la ele, potrivit reprezentantilor Tarom.

Citește și
Ryanair
Reactia Tarom dupa ce Ryanair s-a laudat pe Facebook ca are preturi de 10 ori mai mici: "Scapa de tarifele mari!"

Dupa 10 ani, Tarom va decide daca va achizitiona sau nu cele doua avioane, in functie de gradul lor de uzura, potrivit directorului general al companiei, Eugen Davidoiu. Potrivit acestuia, cele doua noi avioane Boeing vor opera zboruri catre Madrid, Tenerife, Tel Aviv si Larnaca.

Achizitia Tarom a fost necesara dupa ce, anul trecut, au fost retrase doua avioane Airbus A310, cumparate in 1992 de Guvernul Petre Roman. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca pana la finalul anului in flota Tarom vor intra si alte avioane, dintre care doua de lung-curier, care vor opera pe rute spre China si Statele Unite.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air.

Tarom a terminat si anul trecut pe pierdere, in contextul in care au fost retrase doua avioane din flota si au existat persoane care au sabotat compania atat din interior, cat si din exterior, conform directorului general al Tarom, Eugen Davidoiu.

Anul trecut a fost al noualea consecutiv pe pierdere pentru Tarom.

Ministrul Transporturilor da asigurari ca alte doua avioane long curier noi vor intra anul acesta in flota Tarom

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat miercuri ca Tarom negociaza cu o companie de leasing operational pentru achizitia altor doua avioane noi, lung curier, care vor intra in acest an in flota companiei destat.

Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA si China, ministrul sustinand ca Tarom va rezolva si problema dreptului de survol deasupra Rusiei pentru cursele spre China.

”Deja suntem in discutii pentru achizitionarea unor noi aeronave de lung curier (cu durata de zbor de peste 5-6 ore, n.r.), de aceasta data, si cei din cadrul companiei (Tarom, n.r.) lucreaza deja la obtinerea sloturilor pentru deschiderea rutelor cu Statele Unite si China”, a afirmat Cuc.

”Daca pana la sfarsitul anului vor intra cele doua aeronave, cu siguranta la sfarsitul anului vom avea si rutele”, a spus Cuc.

Intrebat daca se negociaza pentru dreptul de survol deasupra Rusiei, el a raspuns ca ”aceasta este cu siguranta strategia politica a Tarom”.

Cele doua aeronave, "Sarmizegetusa" si ”Marea Unire”, sunt primele care au intrat in flota Tarom dupa zece ani.

Potrivit ministrului, pentru cele doua avioane s-a platit la ”pretul conform pietei”, dar exista clauze de confidentialitate incheiate intre Tarom si Boeing

”Vom spori capacitatea de transport a Tarom”, a spus Cuc.

De asemenea, acesta afirma ca cele doua avioane Airbus A310 retrase din flota anul trecut vor fi predate ca avans la avioanele noi.

”I-am transmis directorului de la Tarom (Eugen Davidoiu, n.r.) ca nu vreau ca aceste aeronave sa plece din flota companiei decat la valoarea contabila din cadrul companiei si nu la o valoare stabilita in urma unor evaluari”, a mentionat ministrul.

Dupa sosirea celor doua aeronave, flota companiei a ajuns la 23 de aeronave, dintre care doar 21 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
O aeronava Tarom care circula de la Frankfurt la Bucuresti a aterizat la Timisoara dupa aprinderea unui senzor de la bord
O aeronava Tarom care circula de la Frankfurt la Bucuresti a aterizat la Timisoara dupa aprinderea unui senzor de la bord

Pilotii unei aeronave Boeing 737 a companiei Tarom, care circula de la Frankfurt la Bucuresti, au solicitat, vineri seara, sa aterizeze pe Aeroportul din Timisoara, dupa ce un senzor de la bordul aparatului de zbor s-a aprins.

Reactia Tarom dupa ce Ryanair s-a laudat pe Facebook ca are preturi de 10 ori mai mici:
Reactia Tarom dupa ce Ryanair s-a laudat pe Facebook ca are preturi de 10 ori mai mici: "Scapa de tarifele mari!"

Sageti trimise pe Facebook intre Ryanair si Tarom.

Prima aeronava din cele doua achizitionate de Tarom a aterizat la Bucuresti. Cum arata
Prima aeronava din cele doua achizitionate de Tarom a aterizat la Bucuresti. Cum arata "Sarmizegetusa". FOTO

Tarom a semnat contractul de achizitie a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, cu o configuratie de 189 de locuri.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.