Situatie fara precedent in cazul femeii care a obtinut in instanta asfaltarea strazii. Cati bani va primi zilnic de la stat

Ultimul update: Duminica 04 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015 18:12
Categorie: Actualitate

Satula de nepasarea autoritatilor, o femeie din Arges se lupta de trei ani in instanta cu primarul satului ca sa repare drumul plin de gropi.

Edilul a fost obligat de judecatori, printr-o hotarare definitiva, sa ia masuri urgente pentru reabilitarea caii de acces, insa si astazi gropile sunt la locul lor.

Femeia nu se da batuta, iar ultima decizie a instantei este de partea ei: primaria ar trebui sa ii plateasca zilnic 80 de euro, pentru ca ea sa poata ajunge acasa cu o masina inchiriata.

Drumul din comuna Baiculesti arata la fel ca in 2014, cand l-am filmat prima data. Nimic nu s-a schimbat de atunci. Drumul care duce catre casa Simonei Niculescu este plin de gropi. Cu toate ca o instanta a obligat primaria localitatii sa il repare, nu s-a intamplat nimic.

Primar Niculaie Dragnea: "Nu am contestat decizia, ca am fost de buna credinta, am facut proiectul, am facut demersurile, dar toti constructorii din zona, in urma publicitatii pe care a avut-o doamna, au avut retineri. I-a speriat doamna Niculescu".

Primarul sustine ca nu are bani ca sa repare drumul. Dar Simona Niculescu a obtinut de la instanta si o alta decizie, cel mai probabil fara precedent. Primaria trebuie sa-i plateasca lunar bani pentru ca ea sa-si poata inchiria o masina de teren cu ajutorul careia sa poata ajunge de acasa pana la un drum asfaltat.

Simona: "Suntem sinistrati la propriu, cu o masina de oras nu se poate circula. Nu mi se poate ingradi dreptul la viata, la circulatie, la sanatate din cauza unei rea vointe a alesilor".

Pana acum, primaria nu i-a dat Simonei nici un leu. Edilul vrea sa atace decizia, dar a primit de la instanta o alta veste proasta: "Obliga pe paratul Consiliului Local al Comunei Baiculesti sa plateasca reclamantei o penalitate in cunatum de 100 de lei pe zi de intarziere, incepand cu data de 10 octombrie 2014 si pana la executarea intocmai a obligatiei (...) pronuntata de Tribunalul Arges".

Reusita Simonei, care a obligat primaria sa asfalteze un drum, este de bun augur pentru alti romani care au de suferit din cauza strazilor nereparate de ani de zile.

Simona Niculescu s-a mutat in Romania dupa ce a trait 30 de ani in Franta, la Paris. Acolo a terminat liceul militar si s-a specializat in marketing politic si drept international. Si este hotarata sa nu renunte pana cand drepturile ei nu vor fi respectate.

Romania cere clarificari Germaniei in cazul masinilor modificate de Volkswagen. Proces colectiv urias, pregatit in UK
Romania cere clarificari Germaniei in cazul masinilor modificate de Volkswagen. Proces colectiv urias, pregatit in UK
VIDEO PROTVPLUS.RO
jandarmi
Magistraţi împiedicaţi de jandarmi să protesteze la CAB. Ce decizie au invocat
Primarul Timişoarei a tăiat cu mâna lui cablurile de Internet şi TV din centrul oraşului
Accident grav în Brăila din cauza unui incendiu de vegetaţie. Un copil a fost rănit
Senatul a respins 2 proiecte privind parteneriatul civil. "Nu se corelează"
Gardian anchetat pentru că lua mită de la deţinuţi. Rolul jucat de iubita agentului
SIMULARE BACALAUREAT 2019. De ce a rezolvat o elevă toate subiectele doar pe ciornă
ford dancila
Și Ford vrea autostrada promisă. Guvernul însă nu a terminat luptele cu liliecii
CFR așteaptă o minune până la EURO 2020: ”Să construiască într-o noapte cât alții în 7”
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, replică la acuzații: ”Mă bufnește râsul când aud”
Un şofer de TIR ascundea o fată în cabină. Cât le-a oferit vameşilor ca să nu o vadă
Un cal a ars de viu şi zece tone de fân s-au făcut scrum. Cine e vinovat de incendiu
Tramvaie vandalizate în Timișoara. Oamenii legii nu i-au identificat încă pe făptași