Situatie fara precedent in cazul femeii care a obtinut in instanta asfaltarea strazii. Cati bani va primi zilnic de la stat

×
Codul embed a fost copiat

Satula de nepasarea autoritatilor, o femeie din Arges se lupta de trei ani in instanta cu primarul satului ca sa repare drumul plin de gropi.

Edilul a fost obligat de judecatori, printr-o hotarare definitiva, sa ia masuri urgente pentru reabilitarea caii de acces, insa si astazi gropile sunt la locul lor.

Femeia nu se da batuta, iar ultima decizie a instantei este de partea ei: primaria ar trebui sa ii plateasca zilnic 80 de euro, pentru ca ea sa poata ajunge acasa cu o masina inchiriata.

Drumul din comuna Baiculesti arata la fel ca in 2014, cand l-am filmat prima data. Nimic nu s-a schimbat de atunci. Drumul care duce catre casa Simonei Niculescu este plin de gropi. Cu toate ca o instanta a obligat primaria localitatii sa il repare, nu s-a intamplat nimic.

Primar Niculaie Dragnea: "Nu am contestat decizia, ca am fost de buna credinta, am facut proiectul, am facut demersurile, dar toti constructorii din zona, in urma publicitatii pe care a avut-o doamna, au avut retineri. I-a speriat doamna Niculescu".

Citește și
Gabriela Firea, Traian Basescu
Senatorul PSD Gabriela Firea a acceptat o prima discutie despre medierea procesulului cu Traian Basescu: "Nu e o impacare"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Primarul sustine ca nu are bani ca sa repare drumul. Dar Simona Niculescu a obtinut de la instanta si o alta decizie, cel mai probabil fara precedent. Primaria trebuie sa-i plateasca lunar bani pentru ca ea sa-si poata inchiria o masina de teren cu ajutorul careia sa poata ajunge de acasa pana la un drum asfaltat.

Simona: "Suntem sinistrati la propriu, cu o masina de oras nu se poate circula. Nu mi se poate ingradi dreptul la viata, la circulatie, la sanatate din cauza unei rea vointe a alesilor".

Pana acum, primaria nu i-a dat Simonei nici un leu. Edilul vrea sa atace decizia, dar a primit de la instanta o alta veste proasta: "Obliga pe paratul Consiliului Local al Comunei Baiculesti sa plateasca reclamantei o penalitate in cunatum de 100 de lei pe zi de intarziere, incepand cu data de 10 octombrie 2014 si pana la executarea intocmai a obligatiei (...) pronuntata de Tribunalul Arges".

Reusita Simonei, care a obligat primaria sa asfalteze un drum, este de bun augur pentru alti romani care au de suferit din cauza strazilor nereparate de ani de zile.

Simona Niculescu s-a mutat in Romania dupa ce a trait 30 de ani in Franta, la Paris. Acolo a terminat liceul militar si s-a specializat in marketing politic si drept international. Si este hotarata sa nu renunte pana cand drepturile ei nu vor fi respectate.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Romania cere clarificari Germaniei in cazul masinilor modificate de Volkswagen. Proces colectiv urias, pregatit in UK
Romania cere clarificari Germaniei in cazul masinilor modificate de Volkswagen. Proces colectiv urias, pregatit in UK

Romania cere o clarificare din partea autoritatilor germane, dupa ce acestea au anuntat ca Volkswagen a vandut si in Europa masini diesel, cu un soft care a pacalit testele de poluare.

Senatorul PSD Gabriela Firea a acceptat o prima discutie despre medierea procesulului cu Traian Basescu:
Senatorul PSD Gabriela Firea a acceptat o prima discutie despre medierea procesulului cu Traian Basescu: "Nu e o impacare"

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat ca a acceptat o discutie preliminara informativa despre procedura medierii in procesul pe care il are cu Traian Basescu, dar ca nu se poate vorbi in acest moment despre o impacare.

Inalta Curte ar putea redeschide dosarul socrului premierului Victor Ponta. Ilie Sarbu, acuzat de colaborare cu Securitatea
Inalta Curte ar putea redeschide dosarul socrului premierului Victor Ponta. Ilie Sarbu, acuzat de colaborare cu Securitatea

Socrul premierului Victor Ponta, fostul senator Ilie Sarbu, isi indreapta miercuri atentia spre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.