Cei care pretind ca sunt fiii lui Sergiu Nicolaescu pot fi condamnati, daca mint in actele oficiale

Ultima actualizare: 11-01-2013 07:00

Viata personala a lui Sergiu Nicolaescu a fost mereu una discreta. De la moartea sa insa apar zilnic presupusi fii nelegitimi. Cum povestile par cusute cu ata alba, politia s-a autosesizat si face cercetari privind un posibil furt de identitate.

Suspect este un individ care s-ar fi folosit de numele si datele de identificare ale unui fost jurnalist si care le-a cerut judecatorilor deschiderea unui proces de paternitate.

Intre timp, pe adresele redactiilor au aparut mail-uri de la alti pretinsi mostenitori. Acestia pot fi judecati si condamnati, daca se va dovedi ca mint in acte oficiale.

Desi nu a fost citat deocamdata, fostul jurnalist Vasile Rotaru a fost deja la o sectie de politie, unde a insistat sa dea o declaratie in care precizeaza ca documentele depuse in numele sau la judecatoria Sectorului 1 nu ii apartin, nu au fost intocmite si nici trimise de el.

Mail-urile au ajuns vineri seara, cu 20 de ore inainte ca Sergiu Nicolaescu sa fie incinerat. Amandoua vor ramane fara obiect: o data ca incinerarea a avut deja loc, iar pentru cea de-a doua elementele sunt mai mult decat evidente, cel mai probabil se va dovedi ca cineva fie a facut o gluma proasta.

Trebuie stiut insa ca, oricare ar fi fost motivul, persoana poate fi condamnata la inchisoare.

Daca ar mai fi fost printre noi, probabil maestrul ar fi inceput deja sa lege un film cu telenovela care se tese in jurul sau.

Dealtfel, nu o data a recunoscut ca singurii sai urmasi sunt doar zecile de pelicule pe care le-a facut.

Nici prietenii sai, oamenii care poate il cunosteau mai bine decat se stia pe sine, nu cred in copiii aparuti peste noapte.

De aceeasi parere sunt si politistii si procurorii, care incearca totusi sa afle cine a trimis in numele fostului jurnalist Vasile Rotaru doua mail-uri pe adresa judecatoriei Sectorului 1, prin care cerea mai intai oprirea incinerarii, apoi stabilirea paternitatii, sustinand ca este fiul lui Sergiu Nicolaescu.

Potrivit legii, si sesizarile venite pe mail primesc numere de inregistrare, la fel ca si cele depuse personal la sediul institutiei. Astfel, instantele sunt obligate sa stabileasca termene de judecata. Si de abia atunci se verifica si identitatea celui care a depus sesizarea

Anchetatorii nu au vrut sa mai astepte data de 15 mai, atunci cand s-a stabilit termenul de judecata si vor solicita instantei sa le puna la dispozitie documentele necesare efectuarii cercetarilor privind cele doua infractiuni de fals.

Pana acum, nici fostul jurnalist, nici familia lui Sergiu Nicolaescu nu au facut vreo plangere in acest sens. Ceea ce practic le da unora mana libera sa profite.

Iata, de exemplu, ce mail a fost trimis redactiilor de stiri chipurile de un tanar din Ialomita: " Intr-adevar, Sergiu Nicolaescu a avut un fiu nascut dintr-o relatie de dragoste cu mama mea, insa consider ca fiecare are dreptul ca viata privata sa nu-i fie calcata in picioare. Tocmai de aceea am ales sa nu introduc actiune in instanta pentru declararea mea ca fiu legitim. Mai mult decat atat, eu nu alerg dupa averi ale unor oameni care le-au muncit din greu, nu am nevoie de nimic de la nimeni; am venit pe lume in pielea goala si voi pleca la fel cand va veni momentul".

Contactat telefonic de reporterii ProTv insa, tanarul respectiv acuza si el un furt de identitate: spune ca nu el este cel care l-a trimis si ca cineva a folosit datele sale.

Acesti presupusi fii, nepoti si stranepoti aparuti din neant trebuie sa stie ca risca inchisoarea daca se dovedeste ca fac declaratii false in fata autoritatilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!