7,5 milioane de euro pentru un patinoar care trebuia să fie gata acum 10 ani

Dată publicare: 06-02-2018 18:20
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


În seria investiţiilor din bani publici făcute în bătaie de joc se încadrează patinoarul acoperit din Târgu Mureş, care a costat până acum peste 7,5 milioane de euro.

Construcţia începută acum 11 ani şi finalizată în proporţie de 80 la sută trebuia să fie gata din 2008. În tot acest timp, locuitorii sunt invitaţi cu patinele pe un spaţiu improvizat de primărie, chiar în fața patinoarului care se degradează pe zi ce trece.

În urmă cu 11 ani, proiectul îndrăzneţ al patinoarului acoperit din Târgu Mureş prevedea un spaţiu multifuncţional de aproape 4000 de metri pătraţi, cu 2000 de locuri, capabil să găzduiască şi competiţii internaţionale.

Acum, însă, oamenii din Târgu Mureş sunt nevoiţi să patineze pe gheaţa din faţa acestei construcţii.

Bărbat: „Gheaţa nu e splendidă. Oamenii se mai necăjesc aici, nu prea avem noi condiţii cu care să ne lăudăm. Patinoarul ăsta nou văd că nu o să funcţioneze la anul şi la mulţi ani. De învestit, bine că s-a învestit, dar de ce nu se foloseşte?"

Lucrările la patinoarul acoperit au fost abandonate în 2008, din cauza unor neînţelegeri politice, după ce s-a cheltuit 7,5 milioane de euro, bani de la Guvern. Acum, patinoarul este închis, iar hocheiştii de la clubul din oraş sunt nevoiţi să călătorească sute de kilometri pentru a se putea antrena pe un patinoar adevărat.

Nagy Arpad, antrenor de hochei:În spatele nostru este patinoarul neterminat din Târgu Mureş care, din păcate, nu se ştie nici în continuare care o să fie soarta lui. E o investiţie foarte mare, care putea să aducă profit pentru oraş. Ar fi făcut ceva foarte frumos, sta acolo în paragină."

În cei 10 ani în care a stat nefolosită, construcţia finalizată în procent de aproape 80 la sutăs-a degradat. Acum ar fi nevoie de o altă expertiză şi, implicit, de alţi bani ca să poată fi terminată.

Cosmin Pop, director Clubul Sportiv Mureșul: „Mai lipsesc nişte lucrări de construcţii şi dotările. Se face o expertiză. Să vedem ce lucrări mai sunt necesare pentru a respecta toate regulile ISU şi ale federaţiei, după expertiză se va stabili la nivelul Ministerului oportunitatea continuării lucrărilor."

Cosmin Blaga, purtător de cuvânt Primăria Târgu Mureş: „Avem promisiuni din partea Ministerului Sportului că va fi făcută o expertiză, pentru a vedea starea lucrărilor şi care ar fi necesarul investiţiilor din punct de vedere al bugetului Primăriei."

Dincolo de promisiuni, analize şi expertize, un lucru e sigur: în această construcţie s-au investit milioane de euro. O parte din aceştia bani au fost însă pierduţi definitiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO