Familia lui Hardy Chauncey il poate da in judecata pe Gipsy Gypsanu intr-un proces civil

×
Codul embed a fost copiat

Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, anul trecut, a fost condamnat, miercuri, la 5 ani de inchisoare de catre Tribunalul Giurgiu.

Judecatorii de la Tribunalul Giurgiu au avut nevoie de un singur termen de judecata ca sa pronunte sentinta: L-au condamnat pe inculpatul TANASOAIA IONUT-ADRIAN, zis Gipsy-Gypsanu, la 5 ani pentru loviri cauzatoare de moarte.

Primul proces se finalizeaza astfel mult mai repede decat se asteptau procurorii, pentru ca suspectul a acceptat sa isi recunoasca vinovatia si sa nu conteste niciuna din dovezile stranse de acuzare. In aceste conditii, limitele maxime de pedeapsa luate in calcul de judecator s-au redus cu o treime.

Familia baschetbalistului american nu va primi insa nicio despagubire, pentru ca niciuna dintre rude nu a semnat actele oficiale prin care se puteau solicita daunele. Insa Tribunalul Giurgiu le transmite ca pot deschide oricand un proces civil impotriva lui Gipsy Gipsanu fara sa mai fie nevoite sa achite taxa de timbru.

Gipsy Gipsanu a fost arestat in octoimbre dupa ce l-a lovit pe Chauncy Hardy cu pumnul in fata, iar in cadere, sportivul s-a lovit atat de tare la cap incat a murit pe patul de spital, in ciuda eforturilor facute de medici.

Citește și
Adrian Tanasoaia
Cazul Chauncey Hardy se complica pe zi ce trece. Gypsy Gypsanu ramane in arest
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Odata cu arestarea luii Gipsanu - cunoscut membru al temutului clan interlop Butoane - autoritatile au stabilit ca este singurul personaj responsabil de drama baschetbalistului american, petrecuta sub ochii mai multor apropiati ai agresorului, dar si in fata colegilor de echipa cu care sarbatorea o victorie.

Sentinta Tribunalului Giurgiu nu este definititva. Ea poate fi contestata la Curte ade Apel Bucuresti.

Tribunalul Giurgiu l-a condamnat, miercuri, pe Ionut Adrian Tanasoaia, acuzat ca i-a tras un pumn in fata baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitura in urma careia sportivul a murit, la cinci ani de inchisoare, instanta aplicand pedeapsa minima intrucat barbatul si-a recunoscut fapta.

Pentru fapta lui, pedepasa prevazuta de lege este intre cinci si 15 ani de detentie, sentinta nefiind definitiva, putand fi atacata cu apel.

Instanta a dispus separarea partii civile a dosarului, pentru a nu intarzia solutionarea cauzei.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Potrivit Ministerului Public, in dimineata de 9 octombrie 2011, la ora 4.13, Ionut Adrian Tanasoaia, aflat intr-un club din Giurgiu, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, l-a imbrancit si apoi l-a lovit puternic cu pumnul in fata pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care s-a dezechilibrat si a cazut lovindu-se cu capul de pardoseala.

In urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, cateva ore mai tarziu (ora 19.10 ), la decesul acesteia.

Medicii legisti au stabilit ca moartea victimei a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeala, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

Leziunile traumatice corporale cerebrale care au dus la deces s-au putut produce prin lovire cu si de corp-plan dur in acelasi context traumatic, iar intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si deces exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata, au conchis legistii.

Surse judiciare au informat ca baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul accidentului din discoteca.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Americanul ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Gipsy Gipsanu, singura persoana trimisa in judecata in cazul uciderii baschetbalistului american
Gipsy Gipsanu, singura persoana trimisa in judecata in cazul uciderii baschetbalistului american

Cazul baschetbalistului american, ucis acum doua luni in bataie intr-un club din Giurgiu, a ajuns in instanta. Procurorii au pus capat cercetarilor, dar si speculatiilor aparute in acest dosa.

Cazul Chauncey Hardy se complica pe zi ce trece. Gypsy Gypsanu ramane in arest
Cazul Chauncey Hardy se complica pe zi ce trece. Gypsy Gypsanu ramane in arest

Suspectul principal in tragedia baschetbalistului american, un individ poreclit Gypsy Gypsanu, este si acum dupa gratii desi spera sa nu mai fie.

Politia si FBI-ul vor sa afle daca Adrian Tanasoaia este cel care l-a lovit pe Hardy Chauncey
Politia si FBI-ul vor sa afle daca Adrian Tanasoaia este cel care l-a lovit pe Hardy Chauncey

Agenti FBI, procurori ai Parchetului General si politisti din Bucuresti continua febril investigatia la Giurgiu. Ce s-a intamplat de fapt in local? Cel aflat in arest este intr-adevar autorul atacului, sau ia vina asupra lui pentru a proteja pe altcineva?

Recomandări
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”

Este stare de alertă în Budapesta, care se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 10 ani, după ce Dunărea a acoperit cheiurile Capitalei și a ajuns până la parlament. Și încă nu a ajuns viitura maximă, așteptată pentru sâmbătă noaptea.

ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban
ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele care au explodat în această săptămână au fost piratate înainte de a intra în ţară, potrivit unei scrisori a misiunii libaneze la ONU, văzută joi de AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.