46 de câini de luptă, găsiți într-o curte la ieșirea din Brăila

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2017 16:41
Categorie: Actualitate

Nu mai puțin de 46 de câini de lupta au fost descoperiți de polițiștii din Brăila, într-o curte dintr-o zona ferită, la ieșirea din oraș.

Animalele aparțin unui tânăr de 29 de ani care, din cauza că a avut diverse condamnări, nici măcar nu avea dreptul să dețină câini agresivi.

Conform polițiștilor, bărbatul avea un uriaș padoc unde creștea aceste animale, că să le vândă, dar probabil și că să organizeze lupte de câini.

Polițiștii au făcut o percheziție, în urmă unei sesizări. Au fost surprinși să constate că, o curte ascunsă, la ieșire din oraș, era amenajată că o adevărată crescătorie de animale. Ei au găsit mai multe boxe în care erau ținuți câinii cei mai periculoși.

Ceilalți erau legați cu lanțuri de copacii dintr-o livada, unde aveau și cuști improvizate. Polițiștii spun că este vorba despre câini de lupta, încadrați în categoria unu de câini periculoși. Oricum, proprietarul nu a putut să prezinte niciun document care să ateste dreptul lui de a deține astfel de animale agresive.

Polițiștii au găsit 46 de câini din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog și metișii lor. Deținătorul terenului, care a avut de împărțit o proprietate cu niște nepoți, spune că nici nu știa că în curtea lui, sunt crescute aceste animale periculoase. E greu de crezut, însă, că putea fi ignorat zgomotul făcut de câini în toată zona.

 

Avram Fărcaș, proprietarul terenului: "De dimineață până seară au stat - ia uitați câți polițiști: șase, cinșpe, douăj de polițiști.

Reporter: "La nepotul dumneavoastră?"

Avram Fărcaș: "Un strănepot! Ia auziți ce-i acolo. Se aud câinii. Dar e curtea mea, e în curtea mea aici."

Câinii de luptă sunt crescuți pe un teren, în spatele unui motel dezafectat. Este vorba despre un teren aflat în litigiu și am putut intra doar până la un anumit punct, până unde ne-a permis unul dintre proprietari. Reclamația pare să fi venit de la vecinii din blocul alăturat, deranjați de zgomotul pe care îl produc animalele, în special în timpul nopții.

Vecină: "Pe la 3, 4 dimineață - atunci e scandalul cel mai mare. Iubesc câinii, am avut toată viață, dar când sunt atât de mulți este deranjant."

 

Pentru că are un cazier cu infracțiuni contra persoanei, tânărul de 29 de ani nu are voie să dețină astfel de câini periculoși. Oricum, el nu a putut să prezinte niciun fel de acte pentru ei.

 

Subinspector Laura Dan, purtător de cuvânt IPJ Braila: "Câinii au fost lăsați în custodia bărbatului, până la finalizarea cercetărilor, pe numele sau fiind întocmit dosar penal pentru comercializarea de câini periculoși. Totodată bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de o mie de lei."

 

Pentru confirmarea raselor periculoase, polițiștii au chemat un specialist de la Asociația Chinologică Română, care urmează să facă o evaluare.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Victor Ponta
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
incendiu Târgoviște
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”
Incendiu violent într-o localitate de lângă Cluj
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București