40 de zile de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu. Niciun preot nu a oficiat slujba de pomenire

Ultima actualizare: 14-02-2013 07:07

"Dupa o calatorie de 40 de zile pe pamant, sufletul regizorului Sergiu Nicolaescu ne paraseste si urca la ceruri. Dar va trai in inimile noastre", spun cu emotie zeci de oameni din lumea filmului, care s-au adunat astazi ca sa-si aminteasca de el.

Si-ar fi dorit pentru regretatul regizor si o slujba oficiata de un preot, dar au respectat decizia bisericii, care a interzis orice serviciu religios in cazul incinerarii.

"Celor ce au fost incinerati sau se vor incinera sa li se refuze orice serviciu religios, atat la moarte, cat si dupa moarte", spune hotararea Sfantului Sinod luata din anul 1928 privind incinerarea. Asa ca la pomenirea de 40 de zile a regretatului Sergiu Nicolaescu niciun preot nu a fost prezent. Organizatorii au inteles decizia bisericii, asa ca parastasul s-a rezumat la o comemorare restransa, intre actori si regizori.

Printre cei ce i-au trimis un gand bun in ceruri s-au numarat Vasile Moraru, Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu, Ion Dichiseanu si fostii colegi din Senat, de care regizorul s-a despartit la finele anului printr-un mesaj tulburator.

Sergiu Nicolaescu a plecat cu gandul la meseria pe care a iubit-o nebuneste, spun prietenii. Parastasul a fost organizat de Uniunea realizatorilor de film din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO