Bilantul negru al vijeliilor, in Giurgiu. Oamenii povestesc cu lacrimi in ochi ca au fost loviti de o "tornada"

Ultima actualizare: 29-06-2014 07:05
Bilantul negru al vijeliilor, in Giurgiu. Oamenii ...
40 de case distruse si un sat intreg in bezna. Oam...

S-a rupt cerul in Giurgiu. 30 de gospodarii din localitatea Varlaam au fost prinse, intr-o furtuna violenta despre care oamenii jura ca semana cu o tornada.

Curentul s-a intrerupt brusc, iar apoi, intr-o bezna sinistra, a inceput prapadul. Gardurile s-au rupt ca niste surcele, acoperisurile caselor s-au facut bucati, iar din livezi, solarii si gradini n-a mai ramas nimic. Timp de o ora crestinii au simtit ca iadul este pe pamant.

In localitatea Varlaam din judetul Giurgiu vijelia de miercuri noapte a lovit cu toata puterea. Oamenii din sat nu stiu acum ce sa faca intai: sa stranga bucatile de acoperis aruncate peste camp sau sa se apuce sa isi repare casele si gardurile distruse.

"Cand am vazut ca a inceput furtuna, am incremenit de frica, nu am vazut in viata mea cum fulgera", a povestit un satean.

"Cand a venit bubuitura puternica, s-a crapat peretele. A fost ca un vartej, a fost tornada. In casa daca eram putin mai la geam intra pe geam si ma omora si pe mine si pe baiatul meu. Asa ceva ca aseara nu am vazut niciodata", marturiseste un localnic.

"Daca ai sta sa asculti povestile oameniilor de aici de pe strada Viilor din localitatea Varlaam ai avea impresia ca iti descriu imaginiile pe care le-au vazut azi noapte intr-un film, din pacate nu e deloc asa. La 12 ore dupa nenorocirea de miercuri seara oamenii incearca sa-si repare stricaciuniile", a relatat Andreea Marinescu, corespondent PROTV.

Acasa la familia Stancu e cel mai rau. De 15 ani muncesc Claudia si Mugurel pamantul. Serele sunt terminate recolta de toamna compromisa iar casa pe care o acoperisera cu tigla din ultimii bani are mai nou vedere spre cer.

"Am muncit doar eu cu nevasta pentru copii, nu ne-a ajutat nimeni. Acoperisul ala ne-a rupt tot, am fost amarati, amarati sunt ultimul copil din 6. Acum ne-a luat Dumnezeu tot", a povestit barbatul cu lacrimi in ochi. "Ultimii bani ii dadusem pe acoperis...Sunt terminat, terminat."

Un lemn infipt in casa inca neterminata si jumatate din acoperis smuls sunt dovezile nenorocirii.

"Nu stiu daca va puteti imagina cu sigurantra eu daca vedeam in alta parte si nu cu ochii mei nu as fi crezut ca aceasta tabla a venit din mijlocul campului. Sa fie jumatate de km. Este incredibil cu ce forta a venit tabla unei case din mijlocul campului si a pus la pamant jumatate de livada si ajuns aici pe strada", a relatat Andreea Marinescu.

"A fost ceva ca la cutremur. Afara daca ieseam ma lua pe sus. A fost tornada ca s-a vazut palnia. Statea in grinda casei s-au deschis toate geamurile si toate usile si a cazut acoperisul" a povestit o localnica.

"Aici era acoperisul casei care odata luat pe sus de furtuna de miercuri seara a fost aruncat cel mai aproape pe stalpul acela de electricitate si a pus la pamant jumatate din livada" a relatat Andreea Marinescu.

In Giurgiu timp de o ora a fost cod portocaliu. Urmarea: 6 localitati au ramas partial fara curent iar zeci de case au suferit stricaciuni. Aproape miraculos nimeni nu a fost ranit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO