"37lasuta", hashtag-ul devenit simbol al luptei impotriva violentei asupra copiilor. Mesajul actritei Dorina Chiriac

×
Codul embed a fost copiat

Au aparut mii de comentarii pe internet, pro si contra scandalului iscat in Norvegia.

Unii considera ca statul norvegian sanctioneaza violenta impotriva copiilor si ca romanii, la randul lor, ar trebui sa lupte impotriva abuzurilor la care sunt supusi cei mici. Altii considera dimpotriva, ca la mijloc este vorba despre un exces de autoritate, permis printr-o lege mult prea aspra.

Sute de oameni s-au coalizat sub hashtagul #37la suta pe Facebook, pentru a sustine ideea ca noi toti trebuie sa luptam impotriva violentei impotriva minorilor. De altfel, acesta este procentul romanilor care nu isi lovesc copii, restul de 63 la suta fiind reprezentanti de cei care cred ca bataia este potrivita atunci cand vrei sa rezolvi conflictele cu cei mici. Statistica a fost realizata de organizatia ''Salvati Copiii.''

"In fiecare dintre aceste familii, copiii au astfel ocazia sa invete direct de la parintii lor ca violenta este un comportament de rezolvare de probleme, care poate fi nu doar invatat, ci si folosit mai departe, in relatie cu colegii, prietenii, viitoarele familii. Noi suntem ceilalti ‪#‎37lasuta‬." este mesajul postat de Salvati Copiii. Lor s-au alaturat si alte organisme interantionale.

Sandie Blanchet, reprezentant UNICEF: "Cred ca parintii fac aceste lucruri pentru ca, in realitate, nu stiu ce sa faca. Parintii au neaparata nevoie de educatie parentala ca sa stie ce au de facut. Si asta pentru ca, atunci cand ceva se intampla ceva ce ii enerveaza foarte tare, in loc sa isi loveasca copilul, sa stie sa gaseasca metoda care este constructiva pentru copil, care il ajuta si mentine o relatie buna intre el si copil."

Citește și
familia bodnariu
Iohannis si Ciolos anunta ca se vor implica in cazul Bodnariu. Tatal recunoaste ca le-a aplicat copiilor "corectii fizice"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Actrita Dorina Chiriac a scris si ea un mesaj impresionant:

"Ai mei parinti nu m-au batut si nu m-au umilit. Dar n-o sa uit o palma primita pe obraz de la invattoare, faptul c-am asteptat sa primesc lovitura cu linia la palma la rand cu alti copii, felul in care-mi ciocanea cu degetul in cap invatatoarea in timp ce eu scriam dupa dictare (...). Nu. Nici violenta si nici umilinta nu iti cladesc rezistenta la mizeriile vietii. Ba ti-o clatina.

Nu ajungi bine PENTRU CA ai fost batut si umilit cand erai mic. Ai ajuns bine CU TOATE CA ai fost violentat. Nu datorita violentei indurate ajungi puternic, ci datorita increderii cu care ai fost investit pe drum de niste oameni, intamplari si conjuncturi."

Pana acum, acest proiect a fost imbratisat de sute de parinti care sustin non-violenta si care au postat poze cu copiii lor pe pagina de socializare in semn de solidaritate. Ramane de vazut daca initiativa va avea un efect pozitiv si anume daca va duce la o scadere a cazurilor de violenta in familie.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Familia Bodnariu acuza statul norvegian ca vrea sa transforme
Familia Bodnariu acuza statul norvegian ca vrea sa transforme "o decizie temporara in una permanenta" in cazul celor 5 copii

Familia Bodnariu lupta mai departe pentru a-i recupera pe cei 5 copii ce au fost luati in custodie de statul norvegian. Primul pas va fi recursul ce se va judeca in urmatoarele zile.

Iohannis si Ciolos anunta ca se vor implica in cazul Bodnariu. Tatal recunoaste ca le-a aplicat copiilor
Iohannis si Ciolos anunta ca se vor implica in cazul Bodnariu. Tatal recunoaste ca le-a aplicat copiilor "corectii fizice"

Cazul sotilor Bodnariu, care au ramas fara cei 5 copii, dupa ce le-au fost luati de autoritatile norvegiene, starneste reactii la nivelul Guvernului Romaniei.

Cazul familiei Bodnariu, care a revoltat Norvegia, a scos romanii in strada, in tara si strainatate. Reactia autoritatilor
Cazul familiei Bodnariu, care a revoltat Norvegia, a scos romanii in strada, in tara si strainatate. Reactia autoritatilor

VIDEO cu protestele| Sute de persoane s-au adunat sambata, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a sustine familia Bodnariu, a caror cinci copii au fost preluati de catre autoritatile norvegiene de protectie a copilului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.