22 de percheziţii în Braşov, Harghita şi Iaşi, într-un dosar de corupţie. Sunt vizate și instituții publice

03-12-2020 09:08


Procurorii anticorupţie au descins joi dimineaţă la 22 de adrese din Braşov, Harghita şi Iaşi, unde fac percheziţii într-un dosar ce vizează achiziţii nelegale de aparatură şi consumabile medicale.

Printre unităţile verificate sunt două spitale suport-Covid din Braşov, unul din Odorheiu Secuiesc, dar şi Biroul din Braşov al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Faptele de corupţie s-ar fi petrecut în ultimele 12 luni şi ar fi creat un prejudiciu de sute de mii de euro, spun procurorii.

La Spitalul de Neurologie din Braşov, transformat în unitate de îngrijire a pacienţilor Covid, anchetatorii au descins la prima oră a dimineţii.

La Spitalul de boli infecţioase, anchetatorii s-au echipat complet, pentru a face percheziţiile.

În acelaşi dosar sunt vizaţi şeful Biroului de Operaţiuni Speciale din Braşov şi un ofiţer subordonat acestuia. Unitatea participă la strângerea de probe în diverse anchete şi de aici s-ar fi scurs o serie de informaţii, spun surse DGA.

În Harghita, este percheziţionat spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc. Ancheta mai vizează persoane şi firme din Iaşi, a căror implicare în faptele de corupţie nu a fost, deocamdată, precizata. Procurorii vor duce la audieri mai mulţi suspecţi şi nu este exclus ca unii să fie puşi sub învinuire şi arestaţi preventiv.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO