Carambolul anului in Romania: 17 masini implicate intr-un accident, in Vrancea. 3 persoane, ranite

24-02-2012 11:43

Trei persoane au fost ranite, vineri dimineata, intr-un accident in lant petrecut pe DN2 E85, in localitatea vranceana Golesti, in care au fost implicate 17 masini, intre care si un microbuz plin cu calatori.

Cauzele probabile ale accidentului au fost ceata densa si poleiul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, Cristina Duta, accidentul petrecut pe DN 2 E 85, in localitatea Golesti, judetul Vrancea, a fost semnalat la ora 9.15.

Din primele informatii, in accidentul petrecut, cel mai probabil, din cauza cetii dense si a poleiului, au fost implicate 17 masini, intre care si un microbuz plin cu calatori, zece autovehicule fiind grav avariate.

In urma accidentului, trei persoane, intre care si un barbat de 70 de ani, au fost ranite, fiind transportate cu ambulantele la spital.

Circulatia pe DN 2 E 85, in localitatea Golesti, unde s-a produs accidentul in lant, se desfasoara pe un singur fir, in conditii extrem de anevoioase.

Din primele date, accidentul a fost provocat de un autoturism Nissan, care nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil acoperit cu polei si vizibilitate redusa din cauza cetii.

Potrivit politistilor, masina a alunecat si s-a pozitionat de-a curmezisul soselei, iar ceilalti participanti la trafic nu au mai putut evita impactul.

Meteorologii au emis, vineri, avertizare de ceata pentru judetele Vrancea, Galati si Cluj, unde vizibilitatea va fi redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO