UPC lanseaza cel mai rapid serviciu de Internet din Romania


Ultimul update: Sambata 31 August 2013 06:52
Data publicarii: Miercuri 28 August 2013 15:42
Categorie: Advertoriale
UPC

UPC a lansat un serviciu de Internet de pana la 200 Mbps, cel mai rapid din Romania, disponibil intr-o prima etapa in noua orase, a anuntat miercuri operatorul de telecomunicatii, in cadrul unei conferinte.

Cele noua orase sunt Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Galati, Ploiesti, Timisoara si Sibiu, acestea acoperind peste 60% din zona in care UPC asigura servicii de Internet.

"Prin lansarea celei mai mari viteze de Internet din Romania - Fiber Power 200 Mbps - UPC pozitioneaza tara noastra nu numai in topul european al vitezelor maxime de download, ci si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene, Romania se afla pe locul 4 in topul tarilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix, cu o viteza de peste 100 Mbps, media nationala (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decat cea europeana (1%)",
se arata intr-un comunicat al companiei, remis Incont.ro.

Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a inregistrat in perioada iulie 2012 - iulie 2013 o crestere de 230%, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul utilizatorilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie, UPC avea un numar total de 340.000 de clienti de Internet.

De asemenea, UPC a testat in premiera pentru Romania viteza de internet broadband de 1Gbps pentru clientii rezidentiali.

Prezenta pe piata romaneasca din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din Romania, furnizand servicii de televiziune prin cablu si prin satelit, internet de mare viteza si telefonie fixa digitala.
Operatorul are 1,15 milioane de clienti in aproximativ 200 de orase.

UPC Romania a inregistrat venituri de 68,9 milioane dolari in prima jumatate a anului, in crestere cu 4%, in conditiile in care numarul abonamentelor la serviciile companiei a urcat usor, la 1,75 milioane.

UPC Romania este afiliata la UPC Broadband, divizia europeana a grupului american Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din lume.

Sursa: incont.ro

Tags: upc, clienti, conexiuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO