Copiii pot sa-si vada si sa vorbeasca gratuit pe internet cu parintii plecati in strainatate


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 02:38
Data publicarii: Sambata 10 Decembrie 2011 16:55
Categorie: Stiri Sociale

Internetul scurteaza distantele si-i aduce pe copii mai aproape de parintii plecati la munca in strainatate. In tara, cei interesati pot merge la orice biblioteca publica unde-au fost instalate computere.

Se aseaza in fata lor si vorbesc fara probleme cu rudele pe care nu le-au mai vazut de mult. Minunea se intampla gratie proiectului "Te iubeste mama", lansat de o organizatie neguvernamentala.

Leonard a pasit timid in biblioteca. Emotiile erau mari pentru ca nu-si mai vazuse mama de un an. Ochii i s-au luminat brusc atunci cand pe ecranul calculatorului a aparut chipul atat de cunscut.

Parintii celor doi muncesc de cativa ani in Austria. Leonard, care acum este in clasa a cincea, a ramas in grija unei surori mai mari, care insa nu poate suplini lipsa mamei.

Ca Leo, sute de copii din toata tara au acum posibilitatea sa vorbeasca si, mai ales, sa-si vada parintii pe internet. Prin programul Biblionet, peste 1.500 de biblioteci din tara au fost dotate cu calculatoare, iar copiii au acces gratuit la ele.

Proiectul este finantat chiar de fundatia infiintata de Bill Gates.

iLikeIT. Cum sa-ti educi copilul pe internet. Site-uri de pe care se invata mai mult decat la scoala
Imaginea pentru care a cerut aproape un milion de dolari, scapata pe internet. Merita atatia bani?
VIDEO PROTVPLUS.RO