Un grup de tineri nascuti odata cu ProTV-ul ne demonstreaza ca viitorul Romaniei e pe maini bune

Ultima actualizare: 14-09-2012 15:10

Muncesc pe rupte, sunt responsabili si dornici sa ajute, valori pe care eram poate tentati sa credem ca noua generatie le-a pierdut.

Din respect pentru viata, ei sunt pregatiti sa se puna pe ei insisi in pericol si devin model pentru toata lumea.

Intr-o dimineata de duminica, pe un ger de crapa pietrele, canalul Bega pare ca a fost lovit de o nenorocire. Este doar un antrenament pe care salvatorii il iau in serios. Cand te uiti insa mai atent la oamenii din unifomele cu inscrisuri reflectorizante, descoperi ca sunt niste copii.

La Timisoara, 90 de voluntari formeaza grupul Salvo, oameni antrenati sa intervina in orice situatie. Iar de cinci ani a aparut si Salvo junior.

Simona si Iasmina fac parte din veteranele grupului. Sunt experte in alpinism. Au deja brevet de scafandru, iar acum se antreneaza sa caute victime in locuri fara vizibilitate.

Legea nu le da voie sa participe la interventii pana la 18 ani, dar ei deja au facut-o. Noi am filmat un antrenament in bazin, dar antrenamentele adevarate se fac afara, pe ger si ape involburate.

Marian Ghencea i-a preluat de pe vremea cand aveau doar 10 ani si i-a adus la nivelul profesionistilor.

Daca ii intrebi pentru ce muncesc atat de mult, dau raspunsuri de oameni mari.

Primele lectii de supravietuire Simona le-a luat in familie.

Un grup de adolescenti de 16 ani au iesit de mult din rand si au devenit profesionisti.

La cativa metri deasupra pamantului te intrebi daca ai facut bine sa te lasi pe mainile lor. Uitandu-te in jur realizezi insa ca sunt pregatiti, ca viitorul acestei tari e pe maini bune si are cine sa ne salveze.

Fiecare isi stie locul, stie ce are de facut si, cu toate ca nu le e clar ce meserii vor alege in viata, stiu cu siguranta un singur lucru: vor ramane voluntari, pentru a salva vieti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO