Victor Atanasie Stanculescu nu vrea sa moara in spatele gratiilor. A cerut eliberarea provizorie


Ultimul update: Luni 12 Noiembrie 2012 06:51
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2012 12:43
Categorie: Stiri actuale

Generalul Victor Atanasie Stanculescu se teme ca ar putea muri in inchisoare si cere sa fie eliberat. Cel putin provizoriu, pentru a-si putea trata afectiunile in spitalele civile si nu in inchisoare.

Fostul ministru al apararii nationale din decembrie 1989 a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru reprimarea revolutiei de la Timisoara iar soarta lui depinde acum si de concluziile legistilor.

Victor Atanasie Stanculescu (84 de ani) cere instantei intreruperea executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare data in dosarul privind revolutia din '89 de la Timisoara, motivand ca sufera de mai multe boli ce nu pot fi tratate in penitenciar.

Judecatoria Ilfov a luat vineri in discutie cererea fostului general Stanculescu si a fost nevoita sa amane, pentru 7 decembrie judecarea cauzei, dupa ce a constatat ca la dosar nu a ajuns expertiza medico-legala ce trebuie efectuata de catre Institutul National de Medicina legala (INML) si care a fost dispusa anterior de catre instanta.

Unul dintre avocatii lui Stanculescu din acest caz a afirmat ca generalul Victor Atanasie Stanculescu "sufera de 12 patologii cronice", intre care si de o forma de leucemie, boli ce nu pot fi tratate, in opinia apararii, in reteaua sanitara a sistemului penitenciar.

In aceste conditii apararea lui Stanculescu s-a indreptat catre Judecatoria Ilfov cu o cerere de inrerupere a executarii pedepsei pe motive medicale.

La primul termen de judecata din acest caz instanta a admis solicitarea avocatilor si a admis efectuarea unei expertize medico-legale prin care specialistii INML sa constate toata afectiunile de care sufera generalul, daca ele pot fi tratate in reteaua sanitara a sistemului penitenciar si daca nu cumva unele dintre aceste boli nu fac imposibila continuarea executarii pedepsei in regim inchis.

In 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor AthanasieStanculescu la cate 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, fiind degradati. Cei doi au fost incarcerati in aceeasi zi, la scurt timp fostii generali formuland cereri in instanta de intrerupere a executarii pedepselor din motive medicale.

Generalul Mihai Chitac a murit, in 1 noiembrie 2010, in locuinta sa din Capitala, el fiind externat dupa mai multe saptamani de spitalizare in urma unor boli cronice.

Basescu: Victor Athanasie Stanculescu are la mine o cerere de gratiere. Voi mai analiza
Andries, Vintila, Stanculescu - Maraton folk, pe 4 octombrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti
Generalul Stanculescu ramane dupa gratii. Tribunalul i-a respins cererea
VIDEO PROTVPLUS.RO