Cum ar arata o femeie daca ar avea toate dimensiunile lui Barbie. Rezultatele unui studiu

Dată publicare: 14-04-2013 15:29
Dată actualizare: 17-04-2013 06:50


barbie

Dimensiunile lipsite de realism al papusilor Barbie au devenit principala atractie a jucariilor create in urma cu 54 de ani. Cum ar arata Barbie daca ar fi reala?


La aceasta intrebare a incercat sa raspunda un motor de cautare menit sa le ajute pe persoanele care sufera de tulburari alimentare. Medicii au comparat cu ajutorul unor grafice dimensiunile minuscule, deja celebre, ale papusilor Barbie cu dimensiunile medii ale unei femei americance si cu cele ale unei persoane anorexice, relateaza Huffington Post.

Rezultatele au fost uimitoare pana si pentru realizatorii studiului: talia si coapsele papusilor Barbie sunt cu 48, respectiv 40 de cm mai mici decat dimensiunile medii ale unei americance. Faptul ca talia unei papusi Barbie este cu cativa centimentri mai mica fata de capul ei face imposibil pentru corpul acesteia sa cuprinda toate organele vitale.

Talia de 40 de centimetri ar putea acoperi doar ficatul si cateva intestine. Incheieturile mici ale mainilor si gleznele minuscule de la picioare nici macar nu i-ar da posibilitatea sa ridice ceva sau sa mearga in viata reala. Este imposibil sa ai in viata reala un corp ca al papusilor Barbie indiferent de operatiile estetice si de dietele la care recurge o femeie, sustin cercetatorii care au tras inca o data un semnal de alarma referitor la cat de nerealistic arata corpul papusilor alaturi de care cresc fetitele.

 

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO