Repetitii pentru parada de 1 Decembrie. Pentru prima data un elicopter al MAI va deschide defilarea

29-11-2014 13:38


De ziua nationala a Romaniei vom asista la o parada impresionanta pentru care autoritatile au alocat un milion de euro.

Peste 2000 de soldati vor defila pe 1 decembrie in fata Palatului Parlamentului, pentru ca Arcul de triumf este in reparatii. Sambata, trupele au facut ultima repetitie inainte de parada.

Fiecare angajat al Armatei sau al Ministerului de Interne a exersat pentru ultima data miscarea pe care o va avea de facut la parada de Ziua Nationala. A mai ramas doar o zi pana cand toti romanii vor privi cu admiratie defilarea trupelor.

General de Brigada Catalin Tomescu, comandantul Paradei Nationale: "E o cinste si o onoare sa defilezi de ziua nationala! Asa le-am spus si oamenilor, dumneavoastra trebuie sa defilati bine, pentru ca defilam pentru natia asta, de ziua noastra nationala. Nu trebuie sa va bufneasca nici rasul, dar trebuie sa fim zambitori."

De data asta militarii vor defila prin fata Palatului Parlamentului si nu pe la Arcul de TRiumf, asa cum s-a intamplat pana acum, acesta fiind in reparatii, este un efort in plus pentru fortele militare sa se acomodeze cu noul spatiu.

Un rol important la Parada Nationala de anul acesta l-a primit Inspectoratul General de Aviatie al internelor.

Monica Dajbog -purtatorul de cuvant al MAI: "Parada va fi deschisa de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, un elicopter care va purta si drapelul national. E pentru prima data cand un elicopter al MAI deschide parada de 1 decembrie."

Nu au fost probleme mari in trafic din cauza restrictiilor impuse pe strazile si bulevardele din apropierea Palatului Parlamentului. Insa pentru luni dimineata politistii de la Rutiera ii sfatuiesc pe soferi sa evite centrul orasului intre orele 5 si 14.

Ceremonia militara va fi transmisa in direct de Pro TV intr-o editie speciala a Stirilor Pro TV.

VIDEO PROTVPLUS.RO