Ziua Nationala, sarbatorita in avans la Botosani. Steagurile Romaniei si UE, realizate intr-un mod inedit de sute de elevi

29-11-2014 09:31


Elevii unui liceu din Botosani au sarbatorit in avans si intr-un mod inedit Ziua Nationala a Romaniei. Adunati in curtea institutiei, au facut un lant uman in forma hartii Romaniei.

Fiecare a tinut cate un carton colorat in mana, astfel ca s-a realizat steagul tarii, dar si cel al Uniunii Europene.

Totul in cinstea zilei de 1 decembrie, cand elevii au liber de la scoala.

Peste 500 de elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu din Botosani au marcat vineri Ziua Nationala, pentru ca luni au liber.

Inarmati cu cartoane colorate, rosu, galben si albastru, adolescentii s-au asezat in forma tarii. Apoi, au intors cartoanele si au facut steagul Uniunii Europene.

Elevii si profesorii spun ca astfel au vrut sa atraga atentia.

"Scopul actiunii este sa aratam copiilor, sa spunem tuturor ca suntem romani si trebuie sa sarbatorim Ziua Nationala intr-un mod inedit fata de ceilalti", a explicat profesoara Cristina Balauca.

"Am vrut sa dovedim ca in Romania mai exista inca patriotism", este de parere un elev.

"Le spun romanilor sa isi iubeasca in continuare tara, sa fie mandri cu ceea ce sunt si sa nu uite de neamul lor. Daca uita de istoria lor, nu au niciun viitor", crede o alta eleva.

Pentru aceasta serbare, elevii au fost sprijiniti si de membrii Centrului Europe Direct Botosani.

"Am incercat sa imbunatatim activitatea in sensul ca fiecare dintre participanti sa scrie doua postituri, doua mici idei fiecare: una despre Romania cu ocazia Zilei Nationale si una despre Europa", spune presedintele Centrului Europe Direct Botosani, Radu Cajvaneanu.

Profesorii sustin ca anul viitor, parada de 1 decembrie pe care o vor organiza va fi si mai spectaculoasa decat cea din acest an.

VIDEO PROTVPLUS.RO