A fost actrita de telenovele in Romania si acum are o afacere de succes in SUA. "Am venit cu 50 de dolari in buzunar"

×
Codul embed a fost copiat

Angajeaza romani la Los Angeles si construiesc frumos o afacere cu sute de angajati si multe masini. 

Ea a fost actrita de telenovele in Romania, el, sofer, dar astazi au o companie la care apeleaza multe celebritati de la Hollywood, dar si printi si seici din lumea araba.

Daniela Barlutiu si sotul ei, Vali, ajuta romani care ajung peste ocean sa isi traiasca visul american. Dar au specializat si multi americani, care se reorienteaza profesional si vin sa lucreze in turismul de pe coasta de Est.

Daniela se mai gandeste uneori la anii cand juca in telenovele romanesti, dar in America se concentreaza sa isi onoreze toate contractele firmei din Los Angeles. In februarie, angajatii ei vor duce cu masinile vedete la covorul rosu, de la Oscar.

Case de lux, masini cu preturi exorbitante si magazine ale unor designeri celebri in toata lumea. Locuri in care ai acces doar daca iti permite contul sau cei care administreaza locurile si te recunosc ca fiind o celebritate. Sau, mai pe scurt, Rodeo Drive, una din cele mai scumpe zone din lume, o promenada faimoasa din Beverly Hills.

Citește și
Iulian padurariu
Romanul care a venit de la Viena pentru a aduce la Cluj car-sharing si pubele inteligente. "Cand calatorim, schimbam idei"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Un fost paparazzi ne vorbeste dintr-o cabrioleta cum functioneaza un concept store de aici: in mod nomal magazinul e mereu inchis, dar are program, in baza unei programari prealabile. Se deschide doar pentru cate un client, care poate fi un megastar, un seic sau un sef de organizatie mondiala, cu multi bani.

"Un costum aici costa 20 de mii de dolari si asta doar pentru inceput" - spune el.

Acelasi ghid ne arata celebrul hotel in care s-a turnat "Pretty Woman", cu Julia Robert si Richard Gere, dar si cateva ansambluri rezidentiale cu alte apart-hoteluri de langa el, in spatele zonei de shopping. Sunt blocuri cu apartamente de lux, de 5 stele plus, unde clientii cu pretentii vin sa petreaca o luna, sau o vara intreaga. O doamna e ajutata de valetul din receptie sa isi care garderoba pretioasa la masina de sute de mii de euro. Pe valet il cheama John, si e un roman, Ionel, pensionar de la Brasov.

"Aici sunt John... Trebuie sa facem sa ajutam copiii…", spune el.

Se refera la fiul sau, Flaviu, care se afla la aeroport; a dus niste clienti cu o limuzina. Revenim la el putin mai tarziu, ca sa il vedem la lucru. Pana atunci, in garajul unui alt hotel, gasim un alt tanar roman, sofer pe un minibus care face tururi de shopping pentru staff-ul unui star rock care a venit sa concerteze la Los Angeles.

Un alt roman conduce un autocar de 500.000 de dolari, l-a parcat in fata unui hotel din BellAir si se pregateste pentru o cursa pana in Las Vegas.

Sefii acestor romani sunt sotii Daniela si Vali, care detin impreuna o afacere cu un urias parc auto care include de la masini mici, pentru plimbari rapide pe la casele vedetelor din Beverly Hills, la microbuze care fac tururi la studiourile din Hollywood si pana la bolizi de lux, pentru dinastiile princiare arabe care se muta vara la Los Angeles. Daniela e zilnic la birou, la dispeceratul masinilor.

In Romania, Daniela a fost actrita. A jucat in telenovela "Lacrimi de iubire", difuzata la Acasa TV. A avut rolul rasfatatei Nicole, intr-un serial cu 200 de episoade si a simtit gustul celebritatii de la noi.

Atunci l-a cunoscut si pe Vali, care lucrase ca sofer la Los Angeles si pornise in 2009 o afacere cu masini. Nu la fel de rasfatata ca in telenovele a fost cand a mers sa locuiasca impreuna cu el, in America, taman cand iubitul ei dadea faliment. Daniela spune ca au pornit amandoi de la zero, intr-o vreme cand ea spera sa cucereasca lumea filmului american, dar a preferat sa munceasca alaturi de cel care i-a devenit sot.

Daniela Barlutiu, om de afaceri Los Angeles: "Am venit cu 50 de dolari in buzunar si am zis 'Doamne, unde am ajuns?' "

Astazi detin un grup de firme in care lucreaza 85 de romani si alti peste o suta de americani.

Pe unii dintre romanii in care au incredere, cum este si Flaviu, i-au cooptat drept parteneri in societatile infiintate. E o metoda prin care ii responsabilizeaza si ii determina sa traga si mai mult pentru afacere. Si toti salariatii lor sunt multumiti, pentru ca Vali are un principiu: le ofera cu 40% mai mult decat plateste concurenta. Vali spune ca si-a dorit dintotdeauna sa lucreze in acest domeniu, sa fie in lumea bogatilor din America, a celebritatilor care au nevoie sa fie plimbate de colo colo.

Vali, om de afaceri Los Angeles: "Vreau sa cresc firma si mai sus, banii sunt acolo, doar trebuie sa pui mana pe ei…"

Un american declara cu mana pe inima ca datorita romanilor isi traieste visul la Los Angeles, dupa ce a venit din zone mai sarace ale Statelor Unite si Daniela si Vali l-au angajat si i-au platit o specializare. Azi e ghid cu brevet, desi inainte lucrase ca sofer in constructii.

E o lume in care functioneaza principiul "pile, cunostinte si relatii", adica sa ai intrare la toate hotelurile si agentiile de turism din oras. Sa ai acces la receptiile unitatilor de cazare, dar si la cei care organizeaza forumuri si festivaluri in Los Angeles. Daniela povesteste ca radacinile romanesti o ajuta mult in aceasta privinta: sunt apreciati in tot orasul pentru ca sunt seriosi si nu spun "Nu" cand vine vorba de oferte pe ultima suta de metri sau pentru clienti capriciosi. Dar, la randul lor, sunt atenti cu cei care ii solicita.

Daniela Barlutiu, om de afaceri Los Angeles: "La managerii de la hoteluri mereu le luam cate un cadou…"

Daniela nu sta numai la birou, e mereu pe drumuri. Alearga sa discute cu colaboratorii, dar s-a implicat si intr-o alta subsidiara a firmei, care inchiriaza apartamente cochete, in Hollywood. Si aici a angajat romani. Ileana e agent, venita de la Sibiu, s-a stabilit de doar cateva luni in America si spune ca a fost confundata pe strazile Hollywoodului cu Madalina Ghenea.

Daniela are si propria asistenta, tot romanca, o tanara care o ajuta cu toate programarile pentru intalnirile de afaceri. Dincolo de munca, Vali si sotia sa au doua fetite de 7 si 2 ani, si locuiesc intr-un cartier cochet din Beverly Hills. Fiica cea mare e colega cu baiatul lui Elton John, la gradinita cu acces exclusivist si taxe pe masura.

Traiesc intr-o lume a celebritatii, in care prosperitatea financiara primeaza. Intr-un oras in care o plimbare cu bijuterii pe 4 sau, de ce nu, 3 roti, nu mai intoarce demult priviri. Si totusi, sa fii chiar si pentru cateva minute in pielea celor care isi traiesc visul american, pe Rodeo Drive, e tare bine.

Daniela si Vali sunt modesti, au ramas cu picioarele pe pamant. Cu greu i-am convins sa ne arate tot ce detin la Los Angeles. Spun ca au muncit si trag tare pentru fiecare contract primit si nu au obtinut succesul usor.

Daniela: Sa nu isi inchipuie cineva ca e usor… Nu dormim cu capul pe perna lejer, mai ales cand stii ca ai de primit bani si intarzie si cate 3 luni platile, dar vin…

Reporter: Fiica ta stie ca ai fost actrita in Romania?

Daniela: Da, se uita la telenovele si ma cearta ca ma pupam cu Viziru.

Reporter: Dar in lumea asta ai angajati care au visat sa fie actori?

Daniela: Pai chiar Flaviu, el dorea si avea si un agent…

Flaviu conduce acum masini de peste o suta de mii de dolari, insa a fost manechin si actor. Si el venise la Los Angeles sperand ca va deveni star. Acum e in preajma celebritatilor si e foarte multumit in aceasta postura.

"Cum te aduce viata, cand iti doresti mult si poti sa te zbati toata viata si nu iese si cand te astepti mai putin, esti in cercul lor…" - spune Flaviu.

Vali si Daniela tin legatura cu Romania. Si-au cumparat o locuinta intr-un ansamblu din Baneasa si amandoi sunt de loc din Bucuresti. Vin o data pe an acasa, pentru ca la Hollywood vara e mult de lucru cu clientii din lumea Araba care vin in vacanta, iar iarna, firma lor a fost acceptata sa duca artisti pe covorul rosu, la Oscaruri si evenimentul trebuie pregatit din timp, in fiecare an.

Si-au castigat un renume in cetatea filmului si toti angajatii lor stiu ca sunt extrem de seriosi si meticulosi. Regula de aur, trezitul de dimineata, chiar mai devreme de ora 6:00.

E o lumea acerba a afacerilor, intr-o tara in care se spune ca banii multi sunt la indemana, trebuie doar sa faci ceva sa ajungi la ei. Vali viseaza sa isi construiasca un imperiu si sa se extinda in urmatorii 10 ani in Las Vegas si San Francisco, unde a cumparat terenuri.

Daniela ii sta alaturi, si din cand in cand, isi mai aminteste de vremurile actoriei din Bucuresti, pe cand juca in telenovele la Buftea: "Ma mai gandesc cum era, ce frumos, sa mergi pe platou, sa ai oameni care sa aiba grija de tine..."

Traiesc visul american la Los Angeles, dupa ce si-au construit, pas cu pas, o afacere solida. Se bazeaza unul pe celalalt si in familie, si in bussinessul american. Doi romani incurajeaza multi alti conationali sa locuiasca si sa aiba succes in America. Ii respecta, le dau curaj, le ofera locuri de munca bine platite si ii ajuta sa duca o viata fara griji, in tara tuturor posibilitatilor.

Daniela si Vali au 200 de angajati, zeci de masini si un proiect maret, pe care il dezvolta an de an. Au castigat respectul si admiratia la Los Angeles si isi cladesc sistematic propria Romanie din America.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Romanul care a cucerit Hollywood-ul si are milioane de fani.
Romanul care a cucerit Hollywood-ul si are milioane de fani. "Acum ma interesez tot mai mult de Romania, vreau sa ma intorc"

Joaca in cele mai tari blockbustere de la Hollywood, alaturi de multi alti actori celebri in toata lumea. Face echipa cu Capitanul America, pentru a-l infrunta pe Iron Man si are milioane de fani printre pasionatii de filme cu super eroi.

Romanul care a venit de la Viena pentru a aduce la Cluj car-sharing si pubele inteligente.
Romanul care a venit de la Viena pentru a aduce la Cluj car-sharing si pubele inteligente. "Cand calatorim, schimbam idei"

Ideile noi si perseverenta sunt caracteristicile care schimba lumea si de care romanii nu duc lipsa. Va spunem povestea lui Iulian, un antreprenor care penduleaza intre Austria si Romania.

Neurochirurgul care s-a intors din America pentru a salva vieti.
Neurochirurgul care s-a intors din America pentru a salva vieti. "Sunt clipe in operatie cand simti ca te ajuta un sfant"

Unul dintre cei mai buni neurochirurgi din America este roman si se mandreste cu asta, atat de tare, incat dupa 35 de ani traiti acolo, profesorul Stefan Mindea a decis sa se intoarca in tara.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.