Ce mai scrie presa din Rusia zilele astea: Americanii sunt amenintati de un supervulcan, dar pun la cale razboiul nuclear

vulcan urias care erupe

O avalansa de stiri apocaliptice despre tarile NATO s-a revarsat asupra presei din Rusia dupa esecul ultimelor convorbiri diplomatice intre Moscova si Occident.

La 48 de ore de la Conferinta de Securitate de la Munchen, unde ministrul rus de externe a fost huiduit pentru declaratiile sale referitoare la Ucraina si NATO, presa din Rusia a fost invadata de stiri care prezinta Occidentul in nuante apocaliptice. Razboiul nuclear bate usa, America e paralizata de greve si amenintata de cataclisme naturale uriase iar micile state NATO din estul Europei agreseaza Rusia. Daca vi se pare cunoscut, probabil ca va uitati la emisiunea “Cadran Mondial” de pe vremea lui Ceausescu.

Am ales cateva dintre titlurile incendiare care au aparut in ultimele zile in presa rusa, fie scrisa, fie audiovizuala, insotite de un citat semnificativ, iar apoi am identificat – pe cat posibil – si varianta non-ruseasca a stirii.

Zvezda (postul TV al armatei Rusiei): Un vulcan ar putea distruge America in doua saptamani
Vulcanul Yellowstone se poate trezi in orice clipa si risca sa ascopere cu cenusa continentul american pe o raza de 1.600 de kilometri in jurul sau. [...] Aceasta va duce la moarte majoritatii locuitorilor si la distrugerea tuturor culturilor.

Potrivit observatorului vulcanologic Yellowstone, acest supervulcan exista, dar o eruptie gigantica nu ar afecta semnificativ decat statele Montana, Idaho si Wyoming. Nu exista insa nicio dovada ca in urmatoarele secole ar putea avea loc o eruptie, fie si minora.

Citește și
Vladimir Putin
Planul de pace, ultima sansa de evitare a razboiului la granita cu Romania. Rusia acuza SUA de "conspiratie internationala"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Izvestia: In Luxemburg se distribuie pastile de iod pentru eventualitatea unei amenintari nucleare
Locuitorii din Luxemburg presupun ca aceste masuri sunt legata de situatia internationala tensionata, mai ales de tensiunile dintre cele doua super-puteri nucleare – SUA si Rusia."

Potrivit EUobserver, masura a fost luata preventiv in urma unei serii de accidente la centrala nucleara Cattenom din Franta si este o procedura standard in asemenea situatii.

Russia Today: Pentagonul a aruncat 500.000 de dolari pe Viagra anul trecut
Departamentul Apararii din SUA a cheltuit 504.816 $ pe popularul medicament pentru disfunctii erectile in 2014

Informatia a fost publicata de un portal conservator din Statele Unite si nu are nicio o confirmare oficiala. Totusi, potrivit NY Times, in anii ’90 Pentagonul a decis sa subventioneze acest medicament pentru militarii activi sau in rezerva care il solicita, pe baza unui certificat medical care sa ateste ca sufera de disfunctii erectile

Vocea Rusiei: NATO ii invata pe pilotii polonezi sa foloseasca arma nucleara
In Europa continua pregatirea echipajelor avioanelor capabile sa foloseasca arma nucleara.

Potrivit site-ului polonez Defence24, este vorba despre un exercitiu militar organizat in Italia la care au participat si 3 avioane poloneze. Exercitiul urmareste dezvoltare ade strategii de aparare impotriva unui atac nuclear rusesc. Ca urmare a acordurilor NATO-Rusia din anii ’90, pe teritoriul Poloniei sunt interzise armele nucleare.

Canal 1: In Bulgaria, miting impotriva extinderii prezentei NATO in tara
„Sute de oameni au iesit in strada la Sofia intr-o demonstratie nationala impotriva extinderii prezentei NATO in aceasta tara. [...] In fata palatului prezidential, manifestantii au ars steaguri ale SUA si UE.”

Agentia bulgara Novinite scrie ca a fost vorba despre un mic protest organizat de partidul ultra-nationalist „Ataka”. Partidul militeaza impotriva NATO si a economiei de piata si nu face un secret din simpatiile sale rusofile.

Sputnik News: Lituania a inceput razboiul psihologic impotriva Rusiei
“Lituania duce un razboi psihologic, accuzand Rusia ca ar fi agresorul si ca ar fi declansat criza din Ucraina”

Este vorba de fapt despre declaratiile ambasadorului rus in Ucraina facute pentru Ria Novosti

Russia Today: Angajatii companiei petroliere americane BP s-au alaturat celei mai mari greve nationale din ultimii 35 de ani
Angajatii rafinariilor BP din Indiana si Ohio s-au alaturat celei mai mari greve nationale din 1980 incoace dupa ce negocierile intre Uniunea Metalurgistilor Uniti si rafinarii au esuat”

Wall Street Journal scrie ca este cea mai mare greva a angajatilor din rafinarii din ultimii 35 de ani. De asemenea, BP a anuntat ca rafinariile respective vor continua sa functioneze, utilizand fosti angajati.

Zvezda: America a publicat un plan detaliat de razboi impotriva Rusiei
Wall Street Journal a publicat un plan detaliat pentru declanaarea unui razboi pe scara larga impotriva Rusiei”.

Analistul american David J. Kramer a publicat in Wall Street Journal 6 recomandari privind metode prin care ucrainenii ar putea fi ajutati sa reziste Rusiei. Niciuna dintre acestea nu se refera la operatiuni militare.

Radu Pirca

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Oficial britanic: Vladimir Putin se comporta ca un TIRAN. Nu vom tolera un astfel de comportament revoltator
Oficial britanic: Vladimir Putin se comporta ca un TIRAN. Nu vom tolera un astfel de comportament revoltator

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, l-a acuzat duminica pe presedintele rus, Vladimir Putin, ca se poarta ca un "tiran de la jumatatea secolului XX" in cazul Ucrainei, relateaza Sky News.

Planul de pace, ultima sansa de evitare a razboiului la granita cu Romania. Rusia acuza SUA de
Planul de pace, ultima sansa de evitare a razboiului la granita cu Romania. Rusia acuza SUA de "conspiratie internationala"

Conflictul din estul Ucrainei domina agenda conferintei pe teme de securitate de la Munchen, la care participa atat lideri europeni, cat si reprezentanti ai Statelor Unite, Ucrainei si Rusiei.

Fost sef NATO:
Fost sef NATO: "E foarte probabil ca Putin sa atace o tara europeana". In ce situatie Romania poate ajunge in razboi cu Rusia

Anders Fogh Rasmussen, fostul secretar general al Aliantei Nord-Atlantice, a avertizat joi intr-un interviu asupra riscului unui razboi cu Rusia

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.