"Sunt oameni inteligenti cei care fac cele mai inteligente alegeri?", se intreaba corespondentul Stirilor ProTv Paula Herlo.

In editia din 17 iunie a emisiunii "Romania, te iubesc!", Paula Herlo aduce in fata telespectatorilor geniile Romaniei, adica putinii oameni acceptati in MENSA, organizatia internationala in care intra doar 2% din populatia lumii.

Acestia sunt alesi dupa coeficientul de inteligenta uluitor: mai mare de 130.

Tot atunci, laureata premiului Emmy atrage atentia si asupra copiilor supradotati din Romania care traiesc intr-o lume ce nu ii incurajeaza sa se dezvolte.

In aceeasi editie a emisiunii, corespondentul Stirilor ProTv Alex Dima prezinta o ancheta dureroasa, in care vorbeste despre situatia impresionanta a cailor de la Letea.

"Autoritatile nu fac nimic, ba chiar sunt partase la vanzarea si uciderea lor", declara Alex.

"Oamenii locului spun ca sunt ai lor si vor sa ii vanda la abator, asta in conditiile in care caii sunt nascuti in salbaticie, deci sunt liberi si traiesc in padurea Letea, monument UNESCO", a mai precizat corespondentul Stirilor ProTv.

Situatia dramatica a cailor de la Letea a captat atentia publicului anul trecut, cand mai multi voluntari au blocat un tir in drumul spre abator. Caii erau chinuiti, batuti si transportati in conditii improprii.

"Atunci, autoritatile din Tulcea au semnat un plan de masuri pentru a rezolva situatia cailor. Ne-am intors acum. Nu s-a luat nicio masura", a dezvaluit Alex Dima.

Oamenii locului nu sunt singura amenintare pentru aceste animale insa. Multi cai sufera de anemie infectioasa, o boala foarte grava.

"In mod normal, ar trebui depistati caii bolnavi si eliminati. Nu se intampla insa acest lucru, iar pericolul ramane pentru toata Delta Dunarii", a spus corespondentul Stirilor ProTv.