Elena Carstea, supusa unei operatii pe creier!

28-09-2009 00:00


Ziua operatiei pentru Elena Carstea a venit dupa doua luni de asteptare tensionata, analize si investigatii dificile.

Interventia, care dureaza intre doua si patru ore, are loc intr-un spital din Florida si se realizeaza printr-o metoda mai putin traumatizanta. Chirurgii ii vor indeparta, sub anestezie generala, anevrismul cerebral din spatele ochilor. Prin emotii similare a trecut si actrita Sharon Stone.

Cu 24 de ore inainte de a intra in sala de operatie, Elena s-a bucurat de o familie minunata. Si-a petrecut timpul cu cele doua fetite si cu prietena ei cea mai buna, sosita special din Canada, ca sa-i fie alaturi.

Elena si-a facut testamentul, pentru ca asa cere procedura medicala din Statele Unite, inaintea unei interventii cu risc ridicat. Isi pastreaza insa calmul, din moment ce doctorii i-au spus tot ce ar trebui sa stie legat de afectiunea ei.

Optimista si zambitoare cum o stim, Elena Castea le-a cerut mamei si sotului, ca fetitele sa nu o viziteze la spital, ci sa o astepte cuminti acasa, doar se va intoarce repede.

Anervrismul cerebral va fi indepartat de medicii americani printr-o metoda chirurgicala minim invaziva, numita si embolizare. Practic, chirugii patrund cu o sonda prin gat sau picior, apoi sub control microscopic, introduc spirale electromagnetice in formatiunea vasculara care produce inchiderea anevrismului. In paralel, se injecteaza si o substanta care blocheaza accesul sanguin acolo.

In situatia fericita in care interventia decurge fara nicio problema, recuperarea se face in cateva zile, iar pacientul nu ramane cu sechele.

Elena Carstea spera ca saptamana viitoare sa fie acasa, iar peste sase luni este oricum programata la un nou control. Medicii pot repeta insa procedura, daca vor considera necesar.

Tags: elena carstea,

VIDEO PROTVPLUS.RO