O tanara suedeza intra intr-o padure pustie, iar ce se intampla in secundele urmatoare e complet neasteptat: VIDEO

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56
Jonna Jinton

Jonna Jinton, fotografa si bloggerita suedeza, a readus la viata un sunet de mult pierdut: kulning, o traditie veche de chemare a animalelor, iar clipul de jumatate de minut publicat de tanara pe blogul sau a fascinat zeci de mii de internauti.

Vocea femeii, alaturata ecoului padurii, creeaza un sunet melodios folosit in urma cu zeci de ani de catre padurarii suedezi pentru a comunica cu animalele, scrie LifeBuzz.

La 21 de ani, Jonna a plecat din orasul sau natal, Gotteborg, pentru a se stabili in satul Grundtjarn, care numara doar 11 locuitori. Bloggerita a explicat ca mutarea a facut-o in sfarsit sa gaseasca pacea si fericirea, in inima muntilor, departe de agitatia din marile orase.

"Departe de trafic, mall-uri si zgomot. Departe de parcarile aglomerate, iata padurile adevarate si drumurile batatorite", a scris tanara in descrierea clipului.

 
Kulning - Ancient Swedish high-pitch vocal technique

Kulning is the word for the ancient Swedish herding call, that has its roots in the nordic medieval age. Because of its special high-pitched sound it was used to communicate with animals and creature through very far distances. Ever since I was a child i have felt something magical and enchanting about this sound. It really touches me in a way I can't explain. So the last months I have practiced this vocal technique to learn it myself. So this is a short example of me doing "kulning" :)

Posted by Jonna Jinton on Friday, 12 February 2016
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO