Muzeul pisicilor vii din Singapore. Vizitatorii se pot juca cu micile feline si le pot chiar si adopta
In Singapore a fost deschis un muzeu in care vizitatorii se pot juca in voie cu mai multe pisici. Muzeul include si expozitii de pictura, iar publicul primeste informatii despre istoria si trasaturile pisicilor locale.
Atractia principala a muzeului sunt insa felinele ce umbla libere printre vizitatori. Jumatate ii apartin celei care a deschis muzeul, iar restul sunt mate date spre adoptie.
In cladirea cu trei etaje, parterul a fost dedicat expozitiilor de arta. Peretii sunt plini de picturi sau opere multimedia cu pisicute jucause.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Adevarata atractie se afla insa la etajele superioare, unde feline de toate culorile si rasele lenevesc fara grija sau se joaca cu vizitatorii.
"Sunt putine muzee dedicate felinelor in toata lumea. Insa acesta este primul muzeu in care si animalele vii au un loc", a spus Jessica Seet, fondatoarea muzeului.
Jessica Seet, fosta prezentatoare la un post de radio, si mare iubitoare de pisici, a deschis muzeul cu forte proprii, in aceeasi cladire in care ofera cursuri de canto. L-a adus aici si pe Brad Pitt, primul ei pisoi, primit in dar de la un prieten: "M-am indragostit iremediabil de el".
Pitt a mai primit sase frati si surori, toti salvati de pe strada sau de la adaposturile de animale. Dintre ei se remarca roscovanul Harry, ales de stapana lui sa fie mascota a muzeului.
Seet a vrut sa-i incurajeze pe vizitatori sa adopte o pisicuta abandonata. Cu acest scop, a ales ca unul din etajele cladirii sa fie dedicat felinelor ce isi cauta o familie. Iar majoritatea pisicutelor expuse au reusit sa isi gaseasca stapani.
"Cred ca am reusit sa schimbam optica unor oameni. Pana acum, erau de parere ca este o ideea mult mai buna sa cumpere o pisica exotica, scumpa, de la magazin, decat sa ia acasa o pisica autohtona, data spre adoptie", a spus Sya Shukor, reprezentant ONG.
Pisicutele abandonate raman in muzeu timp de trei luni. Daca in aceasta perioada nu le ia acasa nimeni, atunci alte feline sunt aduse in loc, iar ele sunt incluse intr-un alt program de adoptii.