"Cum mi-am petrecut vacanta de vara ". Compunerea unui elev din Romania face senzatie pe internet

19-09-2012 20:42


elevi

Au trecut doar cateva zile de la inceperea anului scolar, dupa lunga vacanta de vara. Pe internet a aparut compunerea unui elev care ne-a facut pe toti sa ne aducem aminte de anii cand purtam uniforma.

Multi dintre noi am fost nevoiti, pe vremea cand eram elevi in clasele I-IV, sa scriem in cateva randuri o compunere cu titlul "Cum mi-a petrecut vacanta de vara".

Compunerea aparuta zilele acestea pe internet este una veche, drept dovada ca autorul ei face referire la note, si nu la calificative, cum primesc elevii din ziua de azi.

Creatia copilului este plina de originalitate.

Cati dintre voi isi mai amintesc de prima compunere scrisa in scoala generala?

De la an la an sistemul de invatamant din Romania a trecut prin foarte multe transformari. De la modalitatea de notare a cunostintelor elevilor, la organizarea examenelor, la aparitia clasei pregatitoare si pana la uniforma scolara, care pare sa fi disparut cu desavarsire, totul este intr-o continua schimbare atunci cand vine vorba de scoala romaneasca.

Luni, clopotelul a curmat cea mai frumoasa perioada din viata oricarui pusti. Vacanta de vara s-a transformat deja in amintire.

300.000 de copii au lasat caldura gradinitei si s-au trezit buimaci in curtea scolii, cu niste buchete de flori in maini, mai inalte ca ei. In timp ce lor le siroiau lacrimile pe obraji, prin licee a inceput parada modei.

Baietii au venit pe motoare, ca sa isi emotioneze, de la bun inceput, colegele cocotate pe platforme. Nici urma de uniformele pe care multi dintre noi le-am purtat si de care acum ne aducem aminte cu nostalgie.

Structura anului scolar 2012-2013. Afla programul vacantelor si examenelor

Sursa foto: Scoala cu clasele I-VIII Gurbanesti

Sursa: Pro TV

Tags: scoala, elevi,

VIDEO PROTVPLUS.RO