Povestea lui Coco Chanel, pe marile ecrane

Ultima actualizare: 08-05-2012 02:03

Dupa ce s-au mandrit cu biografia cinematografica a cantaretei Edith Piaf, francezii s-au gandit ca n-ar strica sa ne uimeasca cu povestea celebrei creatoare de moda, Coco Chanel.

Audrey Tautou, cunoscuta din filmul-cult Amelie, joaca rolul creatoarei de moda in Coco avant Chanel, pelicula ce a avut miercuri premiera in Franta.

Filmul spune povestea orfanei Coco, cea care a devenit un adevarat simbol al stilului. Regizoarea Anne Fontaine a ales sa se concentreze pe prima parte a vietii lui Coco Chanel.

Creatoarea de moda, care se numea de fapt Gabrielle, s-a nascut in 1883, mama sa a murit, iar tatal a parasit-o la un orfelinat. Viata grea de acolo i-a adus o singura dorinta: sa fie cineva, chiar daca asta presupune sa se foloseasca de cei din jur.

Nu sunt uitate nici relatiile amoroase ale lui Coco, dar nici marele succes pe care il gaseste odata cu casa sa de moda Chanel, care devine un adevarat mit.

Anne Fontaine a apelat la sfatul lui Karl Lagerfeld, actualul director artistic al casei Chanel, caruia i-a aratat schitele costumelor folosite in film. Una dintre scene a fost chiar filmata in celebrul magazin Chanel din strada Cambon din Paris.

Un alt fim, in care Anna Mouglalis apare in rolul lui Coco Chanel, va fi lansat spre finalul anului. Pelicula e dedicata iubirii dintre creatoarea de moda si compozitorul Igor Stravinsky. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO