Elizabeth Taylor, inmormantata in acelasi cimitir cu Michael Jackson

×
Codul embed a fost copiat

Elizabeth Taylor, cea care a tulburat generatii de cinefili cu magnetismul ei si viata zbuciumata, a fost inmormintata in acelasi cimitir din Los Angeles in care se odihnesc Clark Gable, Humphrey Bogart si vechiul ei prieten Michael Jackson.

Ceremonia a avut loc doar in prezenta familiei si a prietenilor apropiati. Pentru ca s-a convertit la iudaism de dragul celui de-al treilea sot, Mike Todd, Elizabeth Taylor a fost inmormantata in conformitate cu preceptele mozaice, asadar cat mai curand posibil dupa deces.

8 mariaje, 50 de filme, doua premii Oscar, 100 de operatii, dar o singura Elizabeth Taylor. Ultima regina de la Hollywood ramane in memoria noastra pentru frumusetea bulversanta, talentul fantastic si iubirile scandaloase.

Intrebata cum ar vrea sa sune epitaful ei, obisnuia sa raspunda: "Aici se odihneste Elizabeth. Ura sa i se spuna Liz, dar si-a trait viata din plin".

Nimic mai adevarat. Elisabeth Taylor a intruchipat ca nimeni alta glamourul hollywoodian. Viata ei a fascinat si intrigat deopotriva, iar idilele ei incheiate prin opt casatorii, n-au facut decat sa-i sporeasca misterul.

Citește și
Elizabeth Taylor
Imagini necenzurate. Elizabeth Taylor, goala in "Cleopatra". GALERIE FOTO
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

O romantica incurabila, dupa cum recunostea, Elizabeth a cautat toata viata marea dragoste. Varsta de 18 ani a gasit-o in bratele lui Nicky Hilton, fiul fondatorului celebrului lant hotelier.

Vraja s-a spulberat repede. Barbatul sarmant s-a dovedit un alcoolic violent, care isi batea nevasta atat de rau, incat i-a pricinuit un avort.

Doi ani mai tarziu, actrita a divortat. S-a casatorit cu un actor englez, cu 20 de ani mai in varsta, alaturi de care a avut doi fii. Cel de-al treilea sot a fost Mike Todd, un producator american care adora sa o rasfete cu bijuterii si blanuri scumpe.

Fericirea a fost de scurta durata. Todd a murit intr-un accident de avion, iar actrita a cazut intr-o depresie cumplita pe care si-o "trata" cu alcool si sedative.

Urmatoarea ei idila, cu Eddie Fischer, a starnit un imens scandal. Cantaretul si-a parasit sotia, actrita Debbie Reynolds, pentru irezistibila doamna Taylor.

Pe platourile superproductiei Cleopatra avea sa isi cunoasca adevarata jumatate, pe Richard Burton. Si el si-a parasit sotia de la acea vreme, provocand un nou scandal. Insusi Papa a condamnat idila celor doi si a numit-o pe Elizabeth o femeie de moravuri discutabile.

Prima lor casnicie, intre 1964 si 1974, a fost marcata de certuri violente si crize de gelozie.

Nici cea de-a doua tentativa de mariaj, in 1975 , nu i-a convins sa ramana impreuna. Impacarile pasionale erau prilej de gesturi extravagante pentru Burton. Isi coplesea iubita cu diamante de zeci de carate. Cel mai stralucitor dintre ele, de 69 de carate, l-a costat peste un milion de lire sterline. Pasiunea lor a fost mereu sabotata de alcool si de frustrarile profesionale ale lui Burton.

"Oamenii glumesc pe seama celor opt casatorii ale ei si o numesc Elizabeth Taylor Wilding Burton si insira toate numele sotilor. Elizabeth Taylor a fost o romantica. Mereu facea loc urmatoarei mari iubiri din viata ei", spune Jeanne Wolf, editor revista "Parade".

Dupa Burton a fost senatorul John Warner. Actrita si-a asumat indatoririle de sotie de politician si chiar si-a vandut diamantul primit de la Burton, pentru a-i finanta campania electorala.

Surprinzatoare a fost urmatoarea ei alegere, Larry Fortensky, un muncitor cu 21 de ani mai tanar decat ea, pe care l-a cunoscut la o clinica de dezalcoolizare.

Casnicia a durat 5 ani, dupa care ea a jurat ca nu va mai fi mireasa. Ba chiar glumea pe tema divorturilor prin care a trecut.

"Ei bine, nu planuiesc sa lansez un parfum numit "Divort", spunea Liz.

Si acesta ar fi avut probabil succes. Milioane de femei au fost cucerite de parfumurile pe care diva le-a lansat de-a lungul vremii, toate cu nume inspirate de iubirea ei pentru nestemate: White Diamonds, Black Pearls sau Diamonds and Rubies.

Starletele de azi ii vor copia mereu machiajul ochilor si tiarele. Dar nu va mai fi niciodata o Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor a murit

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Ghidul spre inima lui Elizabeth Taylor. Viata unui star in citate celebre
Ghidul spre inima lui Elizabeth Taylor. Viata unui star in citate celebre

Elizabeth Taylor si-a trait viata la intensitate maxima. Fie ca vorbim despre viata amoroasa, prieteni sau relatii profesionale, faimoasa actrita a actionat din pasiune si cu pasiune. Forta pe care o emana in jur se poate "citi" si in cuvintele ei.

Imagini necenzurate. Elizabeth Taylor, goala in
Imagini necenzurate. Elizabeth Taylor, goala in "Cleopatra". GALERIE FOTO

Anul 1963 i-a adus lui Elizabeth Taylor un rol de exceptie, actrita dand viata controversatei „Cleopatra”, dar si suma de 1.000.000 de dolari. A devenit astfel actrita cu cel mai mare onorariu.

Elizabeth Taylor, o viata pe muchie de cutit: 100 de operatii
Elizabeth Taylor, o viata pe muchie de cutit: 100 de operatii

Pe langa o cariera stralucita si o viata personala tumultoasa, Elizabeth Taylor a dus ani intregi o lupta continua cu boala. Faimoasa actrita a suferit de-a lungul vietii nu mai putin de 100 de interventii chirurgicale.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E