Bijuterii cu diamante, rochii şi tot felul de minunăţii care i-au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor au fost scoase la licitaţie. Evenimentul începe vineri în Beverly Hills şi durează trei zile.

Printre piesele care îşi aşteaptă cumpărătorii, unele sunt cu valoare istorică. Spre exemplu, o pelerină purtată la palatul Buckingham.

Casa de licitaţii Julien's Auctions a adunat sub acelaşi acoperiş aproape 1.200 de obiecte de care actriţa Elizabeth Taylor s-a bucurat pe parcursul vieţii. Obiecte care i-au decorat proprietăţile sau piese vestimentare, cum ar fi acest costumul mov pe care vedeta l-a purtat în ultimul ei film.

Martin Nolan, directorul casei Julien's Auctions: "Avem expuse bijuterii, unele folosite drept accesorii la costume, pe care oamenii nu le-au văzut des la Elizabeth Taylor. Sunt expuşi pantofi, avem şi cizme de cowboy. Ea a fost un colecţionar de cizme de cowboy. Oamenii nu știu asta. Există expusă şi o pelerină uimitoare, pe care a purtat-o ​​în 1970 alături de Richard Burton, atunci când a fost premiat de regină la Palatul Buckingham."

Accesoriile vestimentare sunt estimate să se vândă pentru sume cuprinse între 200 şi 400 de dolari, dar cel mai scump obiect al licitaţiei este o maşină condusă de celebra actriţă, estimată la aproape 100.000 de dolari.

Martin Nolan: "(n.r. Elizabeth Taylor) a primit cadouri de la toate vedetele. Cunoştea pe toată lumea. Era foarte apropiată de Michael Jackson. De fapt, Michael Jackson i-a găzduit nunta atunci când Elizabeth s-a căsătorit cu Larry Fortensky, la Neverland. Ca urmare, Elizabeth i-a adus un cadou special lui Michael Jackson la Neverland. I-a adus un elefant, după cum ştiţi. În plus, avem şi costumul țigănesc pe care l-a purtat ​​şi i l-a prezentat şi lui Michael. Iar Michael, la rândul său, i-a dăruit un covor frumos care avea imprimat pe el imaginea lui Elizabeth Taylor. Este o piesă foarte interesantă."

O parte din banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi fundaţiei create de Eliyabeth Taylor pentru lupta împotriva SIDA. O altă licitaţie preţioasă va avea loc luni la Londra. Piesa de rezistenţă este rochia pe care prinţesa Diana a purtat-o când a dansat cu actorul John Travolta la Casa Albă.

Kerry Taylor, Kerry Taylor Auctions founder: "Au dansat timp de aproximativ 20 de minute. Nu a fost doar un simplu dans, adică au tot dansat. S-au bucurat mult unul de compania celuilalt. Neobișnuit a fost faptul că John Travolta fusese invitat de unul singur. În mod normal, dacă ești invitat la Casa Albă, vii însoţit. Dar doamnă (Nancy) Reagan l-a invitat practic pe Travolta la cererea specială a Dianei. Era un pic îndăgostită de el, mai bine spus era un mare fan al său. Aşa că a fost un vis devenit realitate pentru Diana să danseze cu el în acea noapte."

Rochia i-a plăcut atât de mult Dianei încât a mai purtat-o în cel puțin alte patru ocazii importante. Organizatorii licitaţiei speră să obţină pentru ea un preţ de cel puţin de 415.000 de euro.