Amza Pellea ar fi implinit 80 de ani. Are stea pe Aleea Celebritatilor

Ultima actualizare: 24-10-2012 13:48

80 de ani ar fi implinit astazi marele Amza Pellea. Desi a plecat dintre noi acum aproape trei decenii, ramane, pentru orice roman, Nea Marin.

Unic si inimitabil, Amza a primit astazi o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti pentru cele 50 de roluri legendare din film si teatru. Oana Pellea, fiica actorului, dar si doua surori din Bailesti i-au cinstit amintirea.

Amza a primit o marturie a valorii, la fel ca-n America: o stea, alaturi de care a ingenuncheat, cu lacrimi in ochi, Oana Pellea: "Astazi e ziua lui, astazi a facut 80 de ani, azi trebuia sa se intample. Ar fi fost aici, fericit, zambitor, imbracat frumos, i-ar fi facut pe oameni sa rada".

"Romania, te iubesc!" In culisele maestrilor teatrului romanesc

Un hohot de ras a starnit actorul oricand i-a cerut-o scenariul. Greu de crezut ca tot el a fost convingator si dac, si haiduc, si voievod Basarab, si Mihai Viteazu.

Intre Nea Marin si Mihai au fost insa 20 de pelicule, o antologie de film personala: "Osanda", "Nemuritorii" si "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte", pentru care a luat de la rusi premiul pentru cel mai bun actor.

Ca steaua de la romani vine abia acum, e poate doar voia sortii. In curand, alaturi de steaua lui Amza s-ar putea dezveli dovezi de pretuire si pentru unii dintre colegii sai de platou. Initiatorii proiectului spun ca, tot in aceasta luna, vor acorda o stea si unui actor aflat in activitate. Nascuti in aprilie si, prin urmare, nominalizati, sunt Sergiu Nicolaescu, Ion Lucian si Florin Zamfirescu.

Victor Rebengiuc are stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO