„Black Panther”, marele câștigător al Premiilor SAG 2019. „Știm cum e să fii la coadă”

Ultima actualizare: 28-01-2019 20:12

Black Panther îşi accelerează traseul către Oscar. Pelicula cu super-eroi, cu o distribuţie formată din actori de culoare, a scris istorie aseară la premiile Sindicatului Actorilor Americani decernate la Los Angeles.

Pentru prima dată în istoria de 25 de ani a acestei gale, premiul cel mare al serii a ajuns la un film inspirat dintr-o carte de benzi desenate.

În ultimul deceniu, jumătate din câştigătorii unui trofeu decernat de Sindicatul Actorilor Americani au câştigat, mai apoi, şi un Oscar. La gala de duminică seară au ieşit triumfători, de asemenea, Rami Malek şi Glenn Close.

Peliculacu super-eroi a studiourilor Marvel a primit cel mai râvnit premiu al serii - cea mai bună distribuţie - echivalentul trofeului pentru cel mai bun film. Anunţul a uluit audienţa şi pe actorii invitaţi pe scenă.

Chadwick Boseman, actor: „Nu mă aşteptam să ţin un discurs.T oţi cei prezenţi pe scenă ştim cum e să ţi se spună: „Nu avem niciun rol pentru tine", deşi eşti tânăr, talentat şi de culoare. Ştim cum e să fii la coadă şi nu în frunte. Ştim cum e să fii dedesubt şi nu deasupra."

Organizatorii au încercat să-i transmită subtil că şi-a depăşit timpul alocat.

Previzibil, protagonistul din Bohemian Rapsody a triumfat la categoria cel mai bun actor în rol principal. Rami Malek şi-a îndreptat gândurile către Freddy Mercury, pe care îl interpretează magistral.

Rami Malek, actor: „Vreau să mulţumesc formaţiei Queen şi lui Freddy Mercury. El îmi dă puterea să lupt pentru ce-mi doresc şi să-mi trăiesc viaţa frumos şi să fiu eu însumi."

Nicio surpriză nici la categoria rol principal feminin.

Trofeul sporeşte şansele ca veterana actriţă să transforme în sfârşit a şaptea nominalizare la Oscar într-o victorie, graţie partiturii unanim apreciate din „The Wife".

Glen Close, actriţă: „Sunt extrem de mândră să fiu în acest sindicat şi să primesc acest premiu de la colegii mei actori."

Actorul Alan Alda a fost recompensat cu premiul pentru întreaga activitate şi a urcat pe scenă în uralele publicului şi pe muzica din serialul care l-a făcut faimos: "M*A*S*H",

Alan Alda, actor: „Mi-e greu să vă descriu cum mă simt când mă uit şi văd actorii din breasla mea, colegii mei, eroii mei, cum mă primesc pe scenă. E un sentiment extraordinar."

Ignorată la nominalizările pentru Oscaruri, versatila Emily Blunt a fost răsplătită cu trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din „A quiet place". Iar Mahershala Ali a triumfat la categoria rol secundar masculin cu partitura din „Green Book".

Premiile SAG sunt considerate un indicator important al unui eventual succes la Oscaruri, întrucât actorii sunt grupul profesional cel mai numeros cu drept de vot în cadrul Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO