Cum arată artistul transsexual care va reprezenta Franţa la Eurovision 2019


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 10:41
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 10:32
Categorie: Stiri Mondene
eurovision

La 15 ani, Bilal Hassani o admira pe Conchita Wurst, diva cu barbă care a câştigat concursul Eurovision în 2014. Cinci ani mai târziu a devenit la rândul său un simbol al identităţii "queer".

 

Hassani va reprezenta Franţa la acest concurs muzical european, relatează luni AFP.

Cu perucile, machiajul şi look-ul său inspirat din surorile Kardashian - mai puţin rotunjimile -, Bilal Hassani a devenit, în câteva săptămâni, noua senzaţie a reţelelor de socializare, dar şi ţinta unei campanii pline de ură, scrie Agerpres.

Cântecul său 'Roi' a eclipsat piese ale unor artişti ca Chimene Badi sau Emmanuel Moire şi a câştigat votul telespectatorilor emisiunii 'Destination Eurovision', organizată pentru a desemna candidatul Franţei la concursul Eurovision 2019, care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai în Israel.

"Nu sunt un tip comun, iar acest lucru deranjează", cântă Bilal Hassani, tânărul de origine marocană în vârstă de 19 ani, în piesa 'Roi'. Bilal ar putea readuce Eurovision pe urmele unor artişti francezi consacraţi, precum France Gall şi Marie Myriam, ultima concurentă franceză care a câştigat ediţia din 1977.

În clipul 'Roi', vizionat de peste 6 milioane de ori, Bilal este un tânăr brunet cu părul scurt, înfăţişarea sa de dinainte de a se afirma, câţiva ani mai târziu, sub un look mult mai elaborat. Pasionat de muzică şi admirator înfocat al divei Beyoncé, el a făcut încă de la vârsta de 9 ani cursuri de canto şi de dans.

La 15 ani, Bilal a apărut în cadrul sezonului al doilea al emisiunii de televiziune 'The Voice Kids' şi s-a făcut remarcat cu un cover al piesei 'Rise Like A Phoenix', cântată de Conchita Wurst, într-o prestaţie care i-a adus multe laude.

Tânărul devine apoi blogger pe YouTube, platformă pe care popularizează o versiune a cântecului 'Bonjour Paris!', care devine propriul "coming out", şi unde postează clipuri despre machiaj şi cover-uri ale idolilor preferaţi.

Remarcat de Janet Jackson şi solicitat pentru un interviu de prestigioasa revistă Billboard, Bilal Hassani se pregăteşte să lanseze, în această primăvară, primul său album, la casa de discuri Low Wood.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30