Victor Rebengiuc despre Ursul de Aur: "Este inca o dovada a fortei cinematografiei din Romania"

Pozitia Copilului - COVER

Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit, sambata seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Tudor Caranfil: "Pozitia copilului" este primul film romanesc care primeste trofeul Ursul de Aur

TUDOR CARANFIL a declarat, pentru Mediafax, ca "POZITIA COPILULUI" este primul film romanesc care primeste trofeul URSUL DE AUR, criticul de film precizand ca era previzibil ca pelicula regizata de CALIN PETER NETZER se va numara printre "vedetele" Festivalului International de Film de la Berlin.

Criticul de film Tudor Caranfil a spus ca "Pozitia copilului" castiga marele premiu la Festivalul International de Film de la Berlin, dupa un alt mare succes al cinematografiei romanesti la editia din 2010 a Berlinalei. Atunci, filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", in regia lui Florin Serban, a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer", oferit pentru noi perspective in arta cinematografica.

"Era neindoielnic ca 'Pozitia copilului' va fi in palmares anul acesta. Facea parte din cele doua-trei filme care s-au distantat de restul alergatorilor. Avea mari sanse sa ia aurul si asa s-a si intamplat. Avem dreptul sa fim mandri de locul cucerit si avem posibilitatea sa facem filme si mai bune. La viteza cu care lucreaza, cu care isi ia zborul cinematografia noastra, la curajul pe care ni-l dau aceste inalte trofee, avem sansa ca acest nou val al cinematografiei romanesti, cum a fost numit, sa devina un val permanent", a mai spus Tudor Caranfil.

In ceea ce o priveste pe LUMINITA GHEORGHIU, favorita la premiul Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita la Berlinala 2013, dar care a pierdut distinctia in favoarea Paulinei García ("Gloria", in regia lui Sebastián Lelio), Tudor Caranfil spune ca "actritele au stralucit" la editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Citește și
Ursul de Aur
"Pozitia Copilului", filmul regizorului roman Calin Netzer, a CASTIGAT trofeul Ursul de Aur
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Daca din punctul de vedere al filmelor, au fost putine de calitate, actritele au stralucit", a spus Tudor Caranfil.

Stere Gulea:Ursul de Aur primit de Calin Netzer este rolul unei seriozitati profesionale remarcabile

Cineastul STERE GULEA a declarat, pentru Mediafax, ca trofeul Ursul de Aur primit de filmul "Pozitia copilului" este rodul unei seriozitati profesionale remarcabile a regizorului peliculei, Calin Peter Netzer.

"Este un lucru extraordinar si ma bucur pentru Calin ca a progresat cu fiecare film si a ajuns aici. (Trofeul Ursul de Aur, n.r.) Este rodul unei seriozitati profesionale remarcabile si nu pot decat sa fiu incantat ca dupa Palme d'Or-ul lui Cristian Mungiu si dupa alte multe premii la Cannes vine si Berlinul, dupa ce si aici a fost premiat si 'Eu cand vreau sa fluier, fluier'. Nu este vorba de lucruri intamplatoare. Este vorba de continuitate, pe langa faptul ca este o mare onoare si o mare victorie a unui regizor", a spus Stere Gulea.

El a precizat ca regreta faptul ca Luminita Gheorghiu nu a fost onorata pentru prestatia sa din "Pozitia copilului".

"Imi pare foarte rau ca Luminita Gheorghiu nu a fost onorata. Eu nu am vazut filmul 'Pozitia copilului', dar am lucrat cu ea acum la 'Sunt o baba comunista' si pot sa spun ca se afla la un nivel extraordinar in cariera ei. Este impresionant ceea ce face. Imi pare rau pentru ea ca nu a fost premiata. I-ar fi fost de mare ajutor din mai multe puncte de vedere, dar sa speram ca va obtine o distinctie cu urmatorul ei film. I-as dori din toata inima acest lucru", a mai spus Stere Gulea.

Cristi Puiu:Ursul de Aur primit de "Pozitia copilului" tine filmul romanesc in lumina reflectoarelor

Regizorul CRISTI PUIU, castigator al unui Urs de Aur pentru scurtmetraj, la editia din 2004 a Berlinalei, a declarat, pentru Mediafax, ca trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun lungmetraj primit, sambata seara, de "Pozitia copilului" tine filmul romanesc in lumina reflectoarelor.

Cristi Puiu a spus ca nu a vazut filmul "Pozitia copilului", precizand insa ca premiul Ursul de Aur este foarte important pentru regizorul peliculei, Calin Netzer.

"Este nevoie de cate o confirmare din asta din cand in cand pentru a merge mai departe. In plus, cred ca finantarea pentru urmatoarele lui proiecte este asigurata", a spus Cristi Puiu.

"Este bine si pentru filmul romanesc, caruia ii cantau deja prohodul o multime de critici care spuneau ca este ceva pasager succesul inregistrat. Filmul romanesc continua sa fie in atentia specialistilor, a oamenilor de film din lume. E un succes mai degraba de vigoare si sanatate. E important si pentru noi ceilalti", a spus Cristi Puiu, precizand ca e important faptul ca succesul inregistrat de filmul romanesc "nu a fost un fenomen de moda".

"Premiul asta tine inca filmul romanesc in atentia specialistilor, in lumina reflectoarelor", a mai spus Cristi Puiu.

Totodata, Cristi Puiu a spus ca actrita Luminita Gheorghiu, protagonista filmului "Pozitia copilului", "merita un premiu de maniera generala".

"Cred ca cineva ar trebui sa ii dea un Oscar pentru toate filmele facute. Cred ca este o mare actrita. Daca nu s-a intamplat sa fie premiata acum la Berlin, poate sa se intample la un alt festival intr-o alta configuratie", a mai spus Cristi Puiu.

Florin Serban: Ursul de Aur primit de "Pozitia copilului" este important si pentru noi ceilalti

Regizorul FLORIN SERBAN, castigator a doua premii la editia din 2010 a Berlinalei, cu pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a declarat, pentru Mediafax, ca trofeul Ursul de Aur primit sambata seara de filmul "Pozitia copilului" este foarte important pentru toti cineastii romani.

"Cred ca este foarte bine si pentru noi ceilalti si mai ales pentru ei (echipa filmului 'Pozitia copilului', n.r.)", a spus Florin Serban.

El a precizat ca nu a vazut filmul "Pozitia copilului", insa este convins ca acesta a meritat marele premiu la editia din acest an a Berlinalei.

 

 

Victor Rebengiuc: Ma bucur din suflet pentru succesul filmului "Pozitia copilului" la Berlinala

Actorul VICTOR REBENGIUC a declarat, pentru Mediafax, ca se bucura din suflet pentru succesul filmului "Pozitia copilului", care a primit trofeul Ursul de Aur la editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, precizand ca noul premiu arata "forta" pe care o are cinematografia din Romania.

Actorul Victor Rebengiuc a jucat in precedenta pelicula semnata de Calin Netzer, "Medalia de onoare", si a colaborat de mai multe ori cu actrita Luminita Gheorghiu, cea care a interpretat unul din rolurile principale in "Pozitia copilului".

"Sunt foarte fericit. Este inca o dovada a fortei pe care o are cinematografia din Romania. Ii felicit din inima, este un mare succes. Merita din plin aceasta distinctie. O felicit pe Luminita cu care am colaborat de foarte multe ori, este o actrita deosebita, remarcabila. Ma bucur din suflet pentru succesul lor si abia astept sa vad filmul", a spus Victor Rebengiuc.

Tudor Giurgiu: Poate dupa premiul de la Berlinala autoritatile se vor trezi si vor avea o reactie

Regizorul TUDOR GIURGIU a declarat, pentru Mediafax, ca poate dupa ce filmul "Pozitia copilului" a primit trofeul Ursul de Aur la Berlinala autoritatile din Romania se vor trezi si vor intelege ca in cazul cinematografiei este necesara o alta abordare.

Tudor Giurgiu a spus ca "Pozitia copilului" este un film extraordinar.

"E un film foarte puternic, in care Luminita Gheorghiu face un rol nemaipomenit. Cred ca ar fi meritat premiul pentru interpretare feminina, dar cred ca juriul a incercat sa impace pe toata lumea. Din pacate, asa cum a remarcat si Ada Solomon (producatorul filmului, n.r.) in discursul sau (de pe scena de la Berlinala, n.r.), nu stiu ce ar mai trebui sa demonstreze filmul romanesc ca sa determine si o reactie din partea autoritatilor, care sa se trezeasca la realitate si sa-si dea seama ca filmul romanesc este subfinantat, ca cinematografele se desfiinteaza si ca CNC-ul este o organizatie ramasa undeva in secolul trecut (...) Poate fi acum ceasul al 12-lea in care sa ne trezim. Ar putea fi un inceput nou, dar cred ca noi sutem experti in a pierde sanse (...) Poate acum cineva se va trezi si isi va da seama ca e nevoie de o alta abordare", a mai spus Tudor Giurgiu.

Ada Condeescu: Ursul de Aur primit de "Pozitia copilului" este o mare bucurie pentru Romania

Actrita ADA CONDEESCU a declarat, pentru Mediafax, ca trofeul Ursul de Aur primit de filmul "Pozitia copilului" este o mare bucurie pentru Romania, pentru cinematografia romana si pentru cineastii romani.

"Ii felicit din suflet pe toti cei care au facut parte din echipa filmului", a spus Ada Condeescu, precizand ca este convinsa ca prestatia actorilor din distributia filmului "Pozitia copilului" "a impresionat puternic juriul".

"Este o mare bucurie pentru Romania, pentru cinematografia romana, pentru cineasti romani. E important pentru noi toti. Este important sa fim in continuare in varf, sa fim printre cei mai buni", a mai spus Ada Condeescu.

Irina Nistor: Ursul de Aur primit de Netzer completeaza palmaresul filmului romanesc la Berlinala

IRINA MARGARETA NISTOR a declarat, pentru Mediafax, ca Ursul de Aur pentru lungmetraj primit de "Pozitia copilului" completeaza palmaresul filmului romanesc la Berlinala, dupa Ursul de Aur pentru scurtmetraj obtinut de Cristi Puiu si Ursul de Argint primit de Florin Serban.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a spus ca filmul lui Cristi Puiu - "Un cartus de Kent si un pachet de cafea" - "a deschis drumul" pentru premiul primit de "Pozitia copilului" la editia din acest an a Festivalului International de Film de la Berlin.
Filmul.

"Un cartus de Kent si un pachet de cafea" a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj din competitia oficiala si a primit Ursul de Aur la editia din 2004 a Festivalului de Film de la Berlin.

Totodata, Irina Margareta Nistor a amintit si succesul inregistrat de Florin Serban la Berlinala. Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", in regia lui Florin Serban, a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer", oferit pentru noi perspective in arta cinematografica, la editia din 2010 a Berlinalei.

"Ursul de Aur primit de filmul 'Pozitia copilului' este primul Urs de Aur pentru lungmetraj primit de un film romanesc si completeaza palmaresul romanesc la Berlinala", a spus Irina Margareta Nistor.

Totodata, Irina Margareta Nistor a spus ca unul dintre actorii din distributia filmului "Pozitia copilului" - Mimi Branescu - a jucat si in filmul lui Cristi Puiu "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", premiat la Berlianla din 2004.

Irina Margareta Nistor a mai remarcat si prestatia regizorului Calin Netzer si a producatoarei Ada Solomon pe scena Berlinalei, dupa primirea trofeului Ursul de Aur.

"Netzer a stat un timp in Germania si s-a putut desfasura mult mai elegant fata de gazde, inclusiv in discursul de final cand a vorbit in limba germana. Cred ca si asta a facut o impresie buna intre altele", a mai spus Irina Margareta Nistor.

Ea a apreciat si discursul Adei Solomon, care a felicitat actritele din filmele aflate in competitia oficiala a editiei din acest an a Berlinalei.

"In toate cele 19 filme aflate in competitia oficiala a exista cate o prezenta feminina centrala, femeia la 60 de ani cu diverse probleme de familie. In filmul lui Netzer au fost insa mai multe probleme la un loc. Sunt in filmul lui Netzer si niste contradictii care probabil ca toate la un loc au dus la un alt tip de scenariu, inedit, care cred ca a functionat mai bine decat celelalte (filme din competitia oficiala, n.r.)", a mai spus Irina Margareta Nistor.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Calin Netzer:Ursul de Aur la Berlinala este un premiu important pentru cariera mea si pentru Romania
Calin Netzer:Ursul de Aur la Berlinala este un premiu important pentru cariera mea si pentru Romania

Regizorul Calin Peter Netzer a declarat ca trofeul Ursul de Aur primit de filmul sau "Pozitia copilului" la editia din acest an a Festivalului de la Berlin este un premiu foarte important pentru cariera lui, dar si pentru Romania.

"Pozitia Copilului", filmul regizorului roman Calin Netzer, a CASTIGAT trofeul Ursul de Aur

Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit, sambata seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

"Pozitia copilului" a castigat premiul criticii internationale la Festivalul de Film de la Berlin

Filmul "Pozitia copilului" de Calin Netzer a primit, vineri seara, premiul criticii internationale - FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Berlin (7-17 februarie).

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.