Un vehicul care va ajunge pe Luna anul viitor va aparea pentru prima data intr-un film science fiction

Ultima actualizare: 07-05-2017 07:09

Pelicula Alien- Covenant va include scene cu masinaria, ceea ce reprezinta o raritate in lumea Hollywoodului.

Masinaria a ajuns mai devreme cu un an in spatiu, cel putin in in filmul Alien, unde vehiculul aterizeaza pe o planeta similara Pamantului. Acolo are de infruntat numerosi monstri.

"Este un lucru minunat pentru noi. Cat de des se intampla ca stiinta si tehnologia folosita pentru a ajunge in spatiu sa apara intr-o scena a unui film de la Hollywood? Este o oportunitate de a ajunge la oameni si de-ai face sa inteleaga mai bine despre ce este vorba in spatiu."

Numerosi cercetatori au lucrat timp de noua ani in Germania pentru a crea si construi acest vehicul. A fost produs de o companie auto special pentru misiunea de pe Luna, de anul viitor, si au fost folosite cele mai noi tehnologii. Rotile, de exemplu, au fost construite cu ajutorul unei imprimante 3D.

"Un lucru interesant despre suprafata Lunii este ca este foarte fina, iar ca sa dau un exemplu, cea mai mica particula de nisip pe care o poti gasi pe Pamant este totusi de o mie de ori mai mare decat cea mai mica particula de pe Luna."

Aparatul va ajunge pe Luna cel mai probabil anul viitor, la 45 de ani de la ultima misiune a omului acolo. Vehiculul va aparea insa, inainte in filmul Alien Covenant pe 12 mai, cand are premiera in Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO