Un designer italian sustine ca a creat primii pantofi de aur din istorie. Fabricarea incaltarilor a durat 8 luni

13-04-2017 08:46


Un antreprenor italian duce luxul pe noi culmi. Creaza pantofi unicat cu aur de 24 de carate. Dar foita de aur nu este aplicata, ci inglobata in structura incaltarilor, care, in acelasi timp, sunt comode si usor de purtat.

 Acesti pantofi care contin aur de 24 de carate te duc cu gandul la un basm. Colectia din care fac parte apartine insa unui italian, Antonio Vietri. Si, evident, se adreseaza clientilor care nu tin socoteala banilor cheltuiti. "Pantofii mei sunt facuti manual, in Italia, dupa mestesugul trecut de la o generatie la alta, spune Vietri, care sustine ca este singurul care a reusit sa creeze pantofi cu motive din aur pur. In acelasi timp, pantofii sunt comozi.

"Pantofii mei "de aur" sunt unici. Pentru prima data aurul este parte integranta dintr-un pantof de piele. Aurul nu este doar aplicat, nu este transferat printr-un procedeu termic, nu folosim solzi de aur, sau doar culoare aurie. Este un lingou de aur de 230 de grame, transformat in foita si inglobat in structura pantofului”, declara creatorul italian.

Secretul sta in tratarea si prelucrarea metalului nobil. Daca aplicatiile de aur sunt prea rigide, pantofii ranesc piciorul. Iar daca sunt prea delicate, tesatura de aur se rupe cand pantofii sunt purtati.

Vietri spune ca a avut nevoie de opt luni si a colaborat cu 35 de specialisti, meseriasi si designeri de pantofi, pana cand a reusit sa perfectioneze aceasta tehnica. La cererea clientului, aurul poate fi inlocuit cu argint sau platina.

Uneori, capodoperele artei universale sunt sursa de inspiratie. In cazul acestei perechi, de pilda, pantoful drept a fost decorat cu un portret al lui Michelangelo, iar stangul - cu cel mai cunoscut detaliu din "Judecata de Apoi", faimoasa fresca a artistului.

"Pe 30 aprilie, in Dubai, vom prezenta colectia de incaltaminte feminina, cu aur de 24 de carate. Din nou, aurul este parte integranta a pantofilor. Cei mai luxosi vor fi impodobiti si cu diamante sau perle", declara Vietri. Preturile pornesc de la 400 de euro, dar trec si de 1.500 de euro. Mai ales daca au si nestemate.

VIDEO PROTVPLUS.RO