Cafeaua care te va trezi instant, cu de doua ori mai multa cafeina decat una normala. Creatiile de la un Festival din Londra
Va invitam acum la cafea! Cafea cu azot lichid, care se vinde la dozator, ca berea. Sau "espresso martini" pentru o seara in club. Acestea sunt sortimentele care au facut valva la Festivalul Cafelei de la Londra.
Desigur, vizitatorii au fost fermecati si de artistii care se pricep de minune sa "deseneze" in spuma cafelei. De cinci ori campion al Marii Britanii la "arta spumei de cafea", Dhan Tamang, un barista de origine nepaleza, creeaza mini capodopere efemere in cestile cu capuccino. Cu cativa stropi de colorant alimentar, din spuma se nasc "pasari ale paradisului", care reprezinta pentru el o adevarata semnatura artistica.
Dhan Tamang, multiplu campion “Latte art”: "De cate ori vad ceva nou, un model neobisnuit, o imagine iesita din comun, imi imaginez cum o transpun in spuma cafelei."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Multi dintre clientii de la cafeneaua lui nu stiu ca sunt serviti de un artist pana cand primesc comanda.
Dhan Tamang, multiplu campion “Latte art”: "De obicei, 95 la suta din clientii mei sunt luati prin surprindere, reactia lor este ceva de genul: "e o cafea extraordinara". Asta ma incurajeaza sa ma perfectionez in continuare."
Daca va place cafeaua rece puteti incerca varianta extrema. La targul de cafea de la Londra novicii au fost priviti cu ingaduinta cand au crezut ca au nimerit la un stand cu bere bruna. De fapt, din dozator curge o infuzie de cafea cu azot lichid sub presiune.
Richard Clark, proprietar de cafenea: "Are un continut bogat de cafeina. In comparatie cu cafeau la filtru, sa spunem, prin aceasta metoda se obtine o cantitate dubla de cafeina."
Moda acestei licori a aparut in Statele Unite, dar a trecut oceanul si a debarcat in insulele britanice. Cafeaua cu azot lichid poate fi gustata in mai multe localuri din Londra. Dar se pregateste s-o includa in oferta si un celebru lant international, semn ca sunt multi cei care apreciaza sortimentul, pe cat de tare, pe atat de rece.
Amatorii de cafea au devenit tot mai pretentiosi. Selectia si modul in care sunt prajite boabele sunt importante, desigur, dar conteaza si performantele masinilor de facut cafea. Acest aparat costa aproximativ 10.000 de lire sterline, dar nu "bombardeaza" cafeaua cu un jet de vapori de apa fierbinti. Tehnologia permite in schimb obtinerea unei infuzii care - spun cunoscatorii - nu risipeste aroma cafelei proaspat macinate.
Simon Lewthwaite, analist al pietei de cafea: "Putem folosi tehnologia in avantajul nostru. Fiecare masina de facut cafea te ajuta sa obtii unu anumit produs. Tine de noi sa gasim aparatul care ne ajuta sa obtinem bautura pe care o dorim."
Cafeaua nu este doar bautura diminetii sau cea care te revigoreaza dupa-amiaza. Seara, in club, este in centrul atentiei "espresso martini", o cafea scurta, mixata cu un shot de vodka martini. Inventia vine din Australia.
Sursa: Pro TV
Etichete: cafea, festival, londra, spuma, azot lichid,
Dată publicare:
11-04-2017 08:32