Filmul romanesc pe care il recomanda cel mai mare actor al anillor '90 de la Hollywood. Mesajul postat pe Facebook

Tom Hanks - Agerpres

Actorul american Tom Hanks a recomandat fanilor lui, printr-un mesaj pe care l-a distribuit, joi, pe pagina sa de Facebook, sa vizioneze documentarul romanesc ”Chuck Norris vs. Communism”, regizat de Ilinca Calugareanu, conform News.ro

”Vizionati acest documentar! Puterea filmului! Pentru a schimba lumea”, a scris actorul american pe pagina lui de Facebook.

Filmul documentar ”Chuck Norris vs. Communism” (2015) a fost prezentat, in ianuarie 2016, pe canalul national de televiziune american PBS si va intra anul aceasta si in renumita retea de filme Netflix.


”Chuck Norris vs Communism” este regizat de Ilinca Calugareanu si prezinta povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis catorva milioane de romani sa eludeze regimul represiv comunist.

Ascunsa de ochii vigilenti ai Securitatii, Irina-Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme straine in Romania comunista a anilor ‘80.

Citește și
Tom Hanks
O studenta din New York si-a pierdut legitimatia in parc, iar actorul Tom Hanks a gasit-o. Ce a scris apoi actorul pe Twitter
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

In documentar apar, intre altii, Irina Margareta Nistor, Valentin Oncu, Dan Chiorean si Ana Maria Moldovan.

Filmul a fost selectionat in importante festivaluri din lume si a concurat pentru diverse premii de prestigiu, printre care Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Edinburgh si Marele Premiu de Festivalul Sundance.

Nascuta la 26 martie 1957, in Bucuresti, Irina - Margareta Nistor a absolvit in 1980 sectia franceza - engleza la Universitatea din Capitala, avand ca subiect, la lucrarea de diploma ”Cocteau si Poezia cinematografica”.
Din acelasi an, a inceput sa traduca la Cinemateca Romana si sa lucreze la Televiziune, unde a subtitrat peste 500 de pelicule, a fost redactor si apoi realizator al emisiunilor ”Video-Ghid”, “Serialul Serialelor” si “Ecranul”, ”Perpetuum Mobile”, ”Lexicon cinematografic”, ”Universul desenului animat” si ”De la benzi desenate la fotograme animate”.

A dublat, pe casete video, peste 5.000 de filme din engleza, franceza si italiana, intre 1985 - 1996. A conceput o serie de cine-documente “Istoria se repeta”, despre anii 1957, 1958,1959, a realizat un portret Toma Caragiu si un film-studiu despre “Impactul serialului «Dallas» asupra romanilor”. A urmat cursurile Seminarului de la Salzburg si a participat la opt editii ale Forumului European de Cinema si Televiziune.

A realizat in 1993, in limba franceza, pentru canalul international TV5, programul “Cinematografia romaneasca dupa 1989”. A fost redactor-sef al revistelor Cinema Paradis si Avanpremiera. A colaborat la diverse ziare si reviste.

A tradus peste 90 de carti, inclusiv dictionare, piese de teatru si romane, si a participat ca expert, cu o comunicare, la Congresul Traducatorilor din audio-vizual organizat de UNESCO, la Strasbourg, in 1995.

A pregatit un lexicon al cineastilor romani nascuti in afara granitelor tarii, introducerea la albumul despre Afisul filmelor romanesti, pe care l-a tradus integral in franceza, a fost consilier HBO si membra in mai multe comisii CNC pentru scenarii de film.
A predat limba engleza la Conservatorul din Bucuresti, intre anii 1991 si 1996. Este membra UCIN si s-a ocupat de selectionarea filmelor proiectate la Cinema Studio, participand, anual, la intalnirile Europe Cinémas, de la Cannes. De asemenea, a fost invitata de UniFrance la Paris, pentru a realiza interviuri cu cineastii din peliculele ce urmeaza sa fie distribuite in Romania.

Din 2011, a participat la Festivalul de Psihanaliza si Film de la Londra, pe care il organizeaza intre timp, anual, si la Bucuresti, din 2012.

Tom Hanks, nascut pe 9 iulie 1956, este un actor, regizor si producator american de film, care a castigat de doua ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate in filmele ”Philadelphia” si ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizari la Oscar pentru prestatiile sale din filmele ”Vreau sa fiu mare/ Big”, ”Salvati soldatul Ryan” si ”Naufragiatul”.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Tom Hanks joaca rolul principal intr-o noua ecranizare dupa romanele lui Dan Brown. Cand apare
Tom Hanks joaca rolul principal intr-o noua ecranizare dupa romanele lui Dan Brown. Cand apare "Inferno" in cinematografe

Tom Hanks intra din nou in pielea lui Robert Landgon. Este vorba despre filmul "Inferno", o noua ecranizare a unui roman semnat de Dan Brown.

O studenta din New York si-a pierdut legitimatia in parc, iar actorul Tom Hanks a gasit-o. Ce a scris apoi actorul pe Twitter
O studenta din New York si-a pierdut legitimatia in parc, iar actorul Tom Hanks a gasit-o. Ce a scris apoi actorul pe Twitter

Un ghinion s-a transformat, in mod neasteptat, intr-un mare noroc, in cazul unei tinere din New York, care isi pierduse legitimatia de student in Central Park.

Actrita Ana Ularu joaca alaturi de Tom Hanks in
Actrita Ana Ularu joaca alaturi de Tom Hanks in "Inferno". "Este minunat. Am trecut cu el prin tot felul de peripetii"

Actrita Ana Ularu va juca, alaturi de vestitul Tom Hanks. Talentata romanca a reusit sa obtina un rol in pelicula "Inferno", care s-a turnat deja la Florenta si Budapesta.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.