Stefan Banica a primit trofeul "Artistul anului 2012" la Premiile Muzicale Radio Romania

Stefan Banica

Stefan Banica a primit trofeul pentru "Artistul anului 2012", la cea de-a XI-a editie a Premiilor Muzicale Radio Romania, care a avut loc duminica seara, la Sala Radio din Bucuresti.

Ca la fiecare inceput de primavara, Radio Romania a premiat, intr-un spectacol de gala, cele mai importante performante inregistrate anul trecut, lansarile de single-uri, albume si videoclipuri, concertele si turneele de anvergura, hiturile, prezentele in festivaluri si topurile autohtone si internationale, distinctiile obtinute, campaniile, competitiile si participarile la evenimente speciale.

CITESTE SI: Anuntul bomba facut de Facebook. Ce se va intampla in scurt timp cu contul tau

CITESTE SI: 1000 de iPhone-uri 5S vandute in 21 de minute, desi telefonul nu a fost lansat. Surpriza avuta de cei care le-au luat de pe internet

Pe scena evenimentului, au urcat rand pe rand, in concert live: Andra și What’s Up impreuna cu trupa Zero, Keo și Mircea Baniciu, Holograf, Connect-R, Zoia Alecu, Poesis, Direcția 5, Vunk și Ștefan Stan, potrivit informatiilor postate pe site-ul Radio Romania Actualitati.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Trofeul pentru "Artistul anului 2012" a revenit lui Stefan Banica. Premiul i-a fost inmanat cantaretului de catre presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

La gala Premiilor Muzicale Radio Romania, Stefan Banica a castigat si premiul pentru cel mai bun interpret, dar si cel pentru cel mai bun album pop, pentru discul "Altceva".

Cantecul anului 2012 a fost desemnat "Vara nu dorm", interpretat de Connect-R.

Totodata, cea mai buna interpreta a anului 2012 a fost desemnata Loredana, in timp ce Marius Moga a primit distinctia pentru cel mai bun compozitor.

Andra a fost desemnata cel mai bun artist pop-dance, iar trupa Vunk a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Vunk a primit si distinctia pentru cel mai bun album pop-rock, pentru "Nu scapa nimeni!".

Melodia "Dead man walking", interpretata de Smiley, a primit titlul de cel mai bun cantec pop-dance, in timp ce "O fata ca ea" al trupei Directia 5 a fost desemnat cel mai bun cantec pop-rock.

In schimb, premiul pentru cel mai bun mesaj a fost decernat piesei "Acasa", de Keo si Mircea Baniciu.

Titlul de cel mai bun artist folk a fost inmanat trupei Poesis, care a primit si premiul pentru cel mai bun album folk - "Creanga de aur". Totodata, piesa "Printre lupi" de Zoia Alecu a primit premiul pentru cel mai bun cantec folk.

Stefan Stan a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2012, in timp ce Madalina Cernat, in varsta de 13 ani, a primit premiul Radio Romania Junior.

Totodata, au fost acordate trei premii speciale: doua trofee de excelenta, artistei Angela Similea, respectiv compozitorului Paul Urmuzescu, precum si trofeul pentru artistul cel mai difuzat la Radio Romania in anul 2012 (trupa Holograf).

De pe scena editiei a XI-a a Premiilor Muzicale Radio Romania au lipsit Loredana, aflata in turneu național, Marius Moga și Smiley, plecați in SUA.

Seara s-a incheiat cu un recital susținut de Ștefan Banica, care a fost acompaniat de The 50-‘s și Rock’n Roll Band.

Gala a fost prezentata de actorii Ilinca Goia și Marius Manole.

Juriul de specialitate a fost alcatuit din jurnalisti ai Redactiei Muzicale, realizatori, reporteri si colaboratori permanenti ai Societatii Romane de Radiodifuziune: Gabriel Marica, Titus Andrei, Stefan Naftanaila, Bogdan Pavlica, Mihai Elekes, Mihai Cosmin Popescu, Georgeta Cernat, Cristi Marica, Robert Ionescu, Camelia Banta, Nicolae Gagiu, Patricia Jipescu, Dora Visan, Florin Silviu Ursulescu, Liviu Zamora, Andrei Partos, Octavian Ursulescu si coordonatoarea proiectului, Gabriela Scraba.

Premiile Muzicale Radio Romania au fost transmise in direct pe Radio Romania Actualitati, Radio Romania International si TVR 1.

Citeste si:

Multimilionarul rus care spune ca are solutia nemuririi. Google l-ar putea sprijini in proiect

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din lume va concerta la festivalul Beach Please, de la Costinești
Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din lume va concerta la festivalul Beach Please, de la Costinești

Travis Scott, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi la nivel mondial, urmează să concerteze la vară în Costinești, la festivalul Beach Please. Anunțul făcut luni seară a creat o adevărată isterie printre fani.  

Fiica lui Alain Delon a postat o fotografie emoționantă cu celebrul actor francez. Cum arată la aproape 89 de ani. FOTO
Fiica lui Alain Delon a postat o fotografie emoționantă cu celebrul actor francez. Cum arată la aproape 89 de ani. FOTO

Anouchka Delon a publicat, luni, pe Instagram, o fotografie a tatălui ei, Alain Delon, „cu permisiunea acestuia”.

 

FOTO. Celebra Patti Smith i-a răspuns lui Taylor Swift, după ce vedeta pop i-a folosit numele într-o melodie
FOTO. Celebra Patti Smith i-a răspuns lui Taylor Swift, după ce vedeta pop i-a folosit numele într-o melodie

Celebra cântăreață Patti Smith i-a răspuns lui Taylor Swift, după ce vedeta de muzică pop a pomenit numele ei într-o melodie care dă și titlul noului album, "The Tortured Poets Department", care a fost lansat oficial în urmă cu câteva zile.  

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.