Sora lui Britney Spears a dat vina pe Elon Musk și Tesla pentru moartea pisicilor ei

18-01-2021 11:21


Sora lui Britney Spears a dat vina pe Elon Musk și Tesla pentru moartea pisicilor ei

Jamie Lynn Spears, sora cântăreței Britney Spears, a numit Teste „un ucigaș secret de pisici” și i-a transmis lui Elon Musk că îi datorează două pisici.

Jamie, actriță și cântăreață, a declarat într-un video postat pe Instagram și ulterior șters că pisicile ei au fost călcate de o mașină Tesla, pe care nu au auzit-o venind, conform CNN.

Mașinile Tesla sunt mult mai silențioase decât o mașină normală, datorită motorului electric.

„Am pierdut – nici nu vreau să vă spun câte pisici – deoarece nu au auzit mașinile Tesla. Incidente nefericite se întâmplă și sunt cu adevărat devastatoare pentru persoanele implicate”, a spus Jamie Spears în video.

„Elon Musk, hai să rezolvăm asta. Îmi datorezi două pisici”, a adăugat sora lui Britney Spears.

Jamie Spears a recomandat ca mașinile Tesla să fie dotate cu sunete deranjante pentru animale pentru a le face să se ferească. Această îmbunătățire ar asigura că animalele „nu sunt prinse cu garda jos și incidentele de acest fel nu se termină într-un mod tragic”, consideră Jamie.

Însă, mașinile Tesla sunt deja obligate să aibă un asemenea sistem, din septembrie 2020. Administrația pentru Siguranța Drumurilor din SUA (NHTSA) a cerut mașinilor electrice să emită sunete de cel puțin 43 de decibeli când merg cu o viteză mai mare de 30 de kilometric pe oră.

„Acest standard va asigura că persoanele nevăzătoare și alți pietoni pot recunoaște mașinile hibride și electrice aflate în apropiere”, a anunțat NHTSA.

Și în Europa există reguli asemănătoare. Începând cu iulie 2019, toate modelele electrice și hibride vândute în UE trebuie să aibă un sistem sonor acustic.

Sora lui Britney Spears a publicat ulterior un alt mesaj, dar l-a șters și pe acesta. Jamie menționa în mesaj că Tesla nu ar trebui învinuită pentru incident.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO