Scandalul antrenorului-pedofil din Statele Unite l-a facut pe Ashton Kutcher sa renunte la Twitter

Ultima actualizare: 01-07-2012 22:05
Ashton Kutcher

Un celebru antrenor de fotbal american, Joe Paterno, alias "JoePa", in varsta de 84 de ani, a demisionat miercuri din postul de la Universitatea Penn State, in urma unui scandal de pedofilie, relateaza AFP.

Cazul a aparut zilnic, de sambata si pana in prezent, pe prima pagina a publicatiilor americane, o mediatizare pe masura acestei legende a fotbalului universitar american, care a obtinut doua titluri nationale, intr-o tara in care acest sport ofera posibilitatea ascensiunii sociale, fiind totodata o afacere, comenteaza AFP.

"Daca Penn State (in Pennsylvania, est) ar fi Biserica Catolica, Paterno ar fi Sfantul Scaun", scria miercuri New York Times, cu cateva ore inainte ca Joe Paterno sa isi anunte demisia.
"JoePa", un antrenor "inamovibil" de 46 de ani, prezent in echipa Nittany Lions de 62 de ani, s-a aflat in centrul unui scandal de pedofilie de care nu este acuzat, dar de care este considerat responsabil moral.

Jerry Sandusky, in varsta de 66 de ani, asistentul sau timp de 33 de ani, a fost inculpat de agresiune sexuala asupra unui numar de opt minori, in perioada 1994-2009. Agresiunile ar fi avut loc la dusurile echipei sau in timpul deplasarilor sportive.
Un tanar observator, care l-a surprins pe Sandusky agresand un copil in 2002, i-a spus lui Paterno, care a discutat despre acest lucru cu responsabilul pentru sport din cadrul universitatii. Dupa aceea el nu a mai facut absolut nimic, lucru pe care i-l reproseaza acum opinia publica si mass-media.

Responsabilul pentru sport si vicepresedintele acestei universitati bine cotate, cu 95.000 de studenti, au demisionat, dupa ce au fost inculpati pentru ca nu au denuntat infractiunea. Urmeaza ca presedintele institutiei sa dea socoteala, potrivit AFP.

O serie de jurnalisti si studenti au asteptat, marti, in fata locuintei lui "Joe", o conferinta de presa. Joe Paterno a invocat doar niste "rugaciuni pentru tinerele victime".

"Regele Pennsylvaniei, pana in prezent", cum este numit de New York Times, Paterno este o personalitate de legenda.

Ashton Kutcher a picat si el in mijlocul scandalului. I-a luat apararea lui JoePa pe Twitter si s-a trezit cu un val urias de reactii, astfel incat a anuntat ca isi inchide temporar contul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO