Abbas Kiarostami, regizor premiat cu Palme d'Or, a murit la 76 de ani. "Lumea a pierdut un om special"

Ultima actualizare: 07-07-2016 07:56
Abbas Kiarostami

Regizorul iranian Abbas Kiarostami a murit la 76 de ani, in Franta. Cineastul a impresionat in 1997 cu filmul "Taste of Cherry", care i-a adus marele trofeu Palme d'Or.

"Abbas Kiarostami, care a venit in Franta sa se trateze, a murit" a anuntat agentia de stiri Isna. Cineastul, in varsta de 76 de ani, a fost diagnosticat cu cancer gastrointestinal, in martie 2016, si a suferit mai multe interventii chirurgicale, informeaza The Guardian.

Regizorul Asghar Farhadi, premiat cu Oscar, a declarat pentru The Guardian ca fusese in vizita la Abbas Kiarostami cu o seara inainte, dar ca "moartea lui l-a socat".

"Nu doar lumea cinematografica a pierdut un om urias, ci intreaga lume a pierdut un om special" a declarat Farhadi despre bunul sau prieten.


Abbas Kiarostami a influentat generatii intregi de cineasti din Iran, iar in Europa era un "rasfatat" al festivalurilor, unde a obtinut numeroase premii, culminand cu trofeul Palme d'Or, la Cannes.

Abbas Kiarostami s-a nascut in Teheran, in 1940, a studiat pictura, insa adevarata lui pasiune a fost filmul. In cele doua decenii de cariera, acesta a facut filme aproape pe banda rulanta. Statutul sau de cineast complex si talentat a fost recunoscut pe plan mondial, dupa ce a luat Palme d'Or-ul in 1997, cu drama "The Taste of Cherry".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO