Rapper împușcat de 6 polițiști, în timp ce dormea în mașină. Susțin că „se temeau” de el


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 11:58
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 09:13
Categorie: Stiri Mondene
Rapperul Willie Bo

Rapperul Willie McCoy, cunoscut drept Willie Bo, a fost împușcat mortal de șase polițiști, în timp ce dormea în mașina sa, în fața unui restaurant Taco Belldin Vallejo, California.

Potrivit poliției, cei șase polițiști au tras „mai multe focuri de armă” spre tânărul care dormea. Pe de altă parte, oamenii legii susțin că ar fi deschis focul din cauză „că se temeau pentru siguranța lor” și că McCoy ar fi avut un pistol asupra sa, informează the Guardian.

Poliția a anunțat marți că poliția a precizat că ofițerii au avut ca țintă un tânăr de culoare neagră, față de care nu se impunea nicio necesitate de a face uz de forță, întrucât el dormea și nu reprezenta nicio amenințare.

„Nu a fost nicio tentativă de a ajunge la o soluție pașnică. Scopul poliției este să aresteze persoane care încalcă legea – nu să facă ei legea. Nu sunt judecători, jurați și călăi. Nu vom trece niciodată peste asta (n.r – discriminare)”, a declarat Marc McCoy, fratele mai mare al victimei, pentru The Guardian.

Potrivit poliției, cei 6 ofițeri ar fi decis să îl verifice pe McCoy după ce un angajat al Taco Bell a sunat la poliție să le spună că un om a adormit la volan în timp ce își aștepta comanda. El ar fi fost inconștient și ar fi avut un pistol lângă el. Când au cerut întăriri, McCoy s-ar fi „mișcat brusc”, a mai precizat sursa citată.

Astfel, polițiștii i-ar fi spus să țină mânile la vedere, dar el „și le-a mișcat rapid spre arma de foc”, așa că aceștia au deschis toți focul, trăgând în jur de patru secunde. După aceea, l-au scos din mașină și au sunat la ambulanță, însă a murit la locul tragediei. 

Orașul Vallejo, situat la aproximativ 50 de kilometri de San Francisco, este cunoscut pentru brutalitatea poliției împotriva rezidenților de culoare. În 2017, un polițist a fost surprins în timp ce lovea un om căzut la pământ. O altă arestare a devenit virală, în 2018, după ce un polițist a lovit un bărbat, după care l-a arestat. Și în luna ianuarie, un veteran al marinei a auzat un polițist că l-a agresat în timp ce filma arestul vărului său.

„Nimeni nu are încredere în poliția din Vallejo. Suntem țintele lor. Poliția are o campanie de a executa tinerii de culoare care se încadrează într-un anumit profil, iar Willie se încadra, din cauză că reprezintă muzica hip-hop”, a spus David Harrison, vărul lui McCoy.

„Polițiștii sunt antrenați să tragă primii și să rănească primii. Nu respectă prsoanele de culoare. Chiar și când persoana e inofensivă și viața lor nu e în pericol, continuă să fie agresivi fizic. E un comportament acceptat în America”, a spus Marc, fratele de 50 de ani al victimei.

Willie McCoy a avut o copilărie dificilă, întrucât și-a pierdut ambii părinți la o vârstă fragedă.

„Era foarte ambițios și foarte pasionat de muzica sa.”

Willie făcea parte dintr-un grup numit FBG.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO
Alina și Cezar față în față în bătălia pentru marele premiu. Ce plating-uri au prezentat în fața chefilor

04:05
Cezar Marin față în față cu chefii . Ce au spus chefii despre farfuria sa

01:06
Alina Gologan și farfuria ei de tartar de somon. Cum s-a descurcat

01:24
Ionuț pierde bătălia MasterChef și iese din concurs

00:53
Alina, Cezar și Ionuț față în față în finala MasterChef. Au de gătit patru feluri de mâncare

02:05
FINALA MASTERCHEF: Moment emoționant - Cei trei finaliști sunt susținuți de familie

04:20
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23